Gå til sidens hovedinnhold

Hemmelige verstingveier

Vegvesenet har fått munnkurv om hvilke veier som er verst.

Gå til Nettavisen Motor

Regjeringen har lovet at det i forbindelse med den finansielle krisepakken skal brukes ekstra penger på å bedre veiene.

Å bygge flere midtdelere har vært nevnt, samt forsering av allerede igangsatte veiprosjekter ved å gi disse mer penger.

Men hvilke veier skal forbedres?

LES OGSÅ:
Dette er en norsk hovedvei

Samferdselsdepartementet har i forbindelse med den finansielle krisepakken bedt Statens vegvesen om å lage en oversikt over hvilke strekninger som bør prioriteres. Vegvesenet har laget et kart med prioriteringer som er oversendt departementet. Men det kartet får ingen se.

Seniorrådgiver i Samferdselsdepartementet Dag H. Nestegard svarer til Nettavisen at innspillene fra Statens vegvesen i forbindelse med krisepakka, er unntatt offentlighet.

Noen videre begrunnelse fra departementet om hvorfor en skriftlig redegjørelse fra en faglig instans om trafikksikkerhet ikke kan offentliggjøres, har Nettavisen ikke fått.

Klart kart
Informasjonssjef i Statens vegvesen Kjell Bjørn Vinje bekrefter at det er utarbeidet et kart med prioriteringer.

- Kartet er laget ut i fra en faglig analyse over hvor det er mest hensiktsmessig å sette opp midtdelere i forhold til trafikksikkerhet, på oppfordring fra departementet. Dette er da å anse som intern saksbehandling, og derfor er det opp til departementet og velge om det bør offentliggjøres eller ikke, svarer Vinje til Nettavisen.

LES OGSÅ: - Svenskene får det til

Stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp) har bedt om å få se det såkalte midtdeler-kartet, men har så langt ikke fått innsikt i hva det inneholder.

- Statens vegvesen har fått munnkurv. De får ikke lov til å gi ut informasjon om hvilke veier som bør eller kan prioriteres, sier Hoksrud til Nettavisen.

Hemmelig
Han gir videre uttrykk for at det vanskelig å forstå at en regjering som sier de er opptatt av åpenhet skal holde offentlig informasjon hemmelig på denne måten.

Ifølge seniorrådgiver i Samferdselsdepartementet Dag H. Nestegard vil kartet vegvesenet har utarbeidet over hvor det kan/bør bygges midtrekkverk, bli offentliggjort i forbindelse med fremleggelsen av Nasjonal transportplan (NTP) i slutten av februar.

Departementet har allikevel avslørt noe, og nevner tre veiprosjekter som vil bli fremskyndet i 2009:

- E18 Sky – Langangen (Vestfold og Telemark)

- E6 Majavatn (Nordland)

- E6 Jansnes – Halselv (Finnmark)

I tillegg lover samferdselsministeren at det i forbindelse med regjeringens krisepakke som fremlegges 26. januar vurderes å gi ekstra penger til flere prosjekt som dermed kan iverksettes og fullføres tidligere enn planlagt.

Det siste fra Nettavisen Motor:

- Think reddet

- Her er den nye drosja

- Er bilen din livsfarlig?

Mer om bil, MC og trafikk finner du i Nettavisen Motor

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser

Kommentarer til denne saken