*Nettavisen* Økonomi.

Hengemyr for luksushus

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

Sjekk de dyre eiendommene som ikke blir solgt.

16.05.09 11:20

Selgere av dyre eiendommer merker lite til vårens overraskende sterke boligprisoppgang. Svært mange av de dyreste eiendommene har ligget ute for salg i månedsvis.

I mange tilfeller er prisene senket både én og to ganger.

Boliga.no: Sjekk 48 boliger til over 15 millioner

Det er for tiden 117 boliger til salgs på Finn.no med en pris på over 10 millioner kroner. 36 koster mer enn 15 millioner, mens det er 14 som koster over 20 millioner.

Det reelle antallet er høyere. Mange selgere av slike luksuseiendommer vil ha diskresjon, og eiendommene legges ikke ut for salg i det åpne markedet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

Den dyreste
Den dyreste eiendommen som er til salgs akkurat nå ligger i Haldenveien 2 på eksklusive Snarøya i Bærum. Den koster 53 millioner kroner, til tross for at prisen er kuttet to ganger siden den ble lagt ut tidlig i fjor høst.

Først skulle selger, investoren Per-Espen Skippervold, ha 70 millioner kroner.

- Vi har en 5-7 interessenter. Men det sier seg selv at det er en smal eiendom, sa eiendomsmegler Jan Fredrik Bonde hos Ek til Nettavisen i september i fjor.

Han sa at han ikke så det som naturlig å avertere en så dyr og spesiell eiendom for salg gjennom massemedia.

Hold oversikten over eiendomsmarkedet med boliga.no

Etter noen måneder ble eiendommen likevel lagt ut for salg på Finn.no. I mars i år ble prisen kuttet med 10 millioner til 60 millioner kroner, og nå er den altså barbert til 53 millioner.

Fredriksens gamle perle
En annen dyr eiendom er Måkeveien 64 på Ulvøya sydøst i Oslo. Denne eiendommen ble i sin tid kjøpt av skipsreder og mangemilliardær John Fredriksen etter at hans karriere innen shipping hadde begynt å skyte fart på begynnelsen av 1970-tallet.

Kim André Krabbe hos Privatmegleren har hatt eiendommen fra 1966 til salgs siden rett før påske. Prisen er 23 millioner kroner.

Ifølge Krabbe er det dialog med 2 mulige kjøpere, og han føler seg trygg på å komme i mål med et salg av luksushuset før sommerferien. Han tror ikke det blir nødvendig med noe vesentlig kutt i prisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg solgte naboeiendommen i fjor for 22 millioner kroner, sier Krabbe, som mener dette viser at det er mulig å få slike priser på Ulvøya, som ligger på østsiden av Oslofjorden.

Slik markedet er nå, mener Krabbe det er avgjørende at man ikke setter prisen for høyt på slike luksuseiendommer.

Skal du selge? Sjekk ut meglerguiden

En annen eiendom som har ligge svært lenge er den tiidligere snowboard-kjøreren Daniel Francks utsiktseiendom i Fürstveien 89 ytterst på Snarøya. Her er imidlertid prisen uforandret på 18,5 millioner kroner.

En annen stayer i dette smale segmentet for kremeiendommer er Anders Berg fra TV2-serien «Jakten på kjærligheten». Bergvad Gård i Nes på Romerike har vært til salgs i nesten et år. Prisen er uforandret: 35 millioner kroner.

På Kongsvinger ligger et slott av en eiendom i Nestebyalléen 4. Den har ligget til sags noen måneder, og prisen er 22 millioner kroner.

Det er mye penger på «Hedmark'en». Eiendommen er helt ny, og tilhører den fallerte danske IT-Factory-toppen Asger Jensby.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Fotograf Ørnelund AS (Lasse Lerdahl;Fotograf Ørnelund)

Ifølge Poppe-megler Ole-Ivar Bjørkamo, skal herligheten på vel 1000 kvadratmetter med egen tennisbane ha kostet over 40 millioner kroner å bygge, tomtekostnader inkludert.

En rekke eiendommer har ligget ute lenge, mer er så trukket fra markedet.

En av disse er den ganske så flotte Arneberg-villa i Abbedikollen 14 på Ullern i Oslo. Eiendommen ble lagt ut til salgs i oktober i fjor til 22 millioner, for så senere å bli senket til 19,5 millioner.

Nå er den fjernet fra markedet midlertidig, får Nettavisen opplyst hos Poppe & Co.

LES OGSÅ:Kvisviks luksus solgt med rabatt

Mange av eiendommene i dette super-luksussegmentet eies av kjendiser og finansfolk. Nettavisen skrev i fjor høst om flere av disse som slet med å selge.

Den kanskje dyreste og feteste leiligheten som er til salgs koster hele 33 millioner kroner. Den ligger på Tjuvholmen utenfor Aker Brygge, og har vært til salgs siden i vinter. Selger er tidligere malermester, nå investor John Brendmoe. Se bilder av denne luksusen her.

LES OGSÅ: 100 MILL. FOR MADSERUD GÅRD?

Det er en rekke luksuseiendommer til salgs også utenfor Oslo. Mange av disse har slitt lenge, og prisene er dumpet. En av dem er Nesgårdsveien på Hvasser. For et par år siden ble eiendommen forsøkt solgt for 30 millioner kroner. Så ble prisen dumpet til 23 millioner, og nå koster den 12,7 millioner. Les mer om dette her.

SJEKK UT NETTAVISENS TJENESTER:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank gratis og spar 5000 kroner i året.

Meklerguiden:Finn billigst og best boligmekler.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere).

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: M2

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag