I oktober omtalte Nettavisen nyheten om at Hennes & Mauritz stenger 250 butikker verden over i løpet av neste år. Onsdag skriver E24 at det foreløpig er klart at syv norske butikker stenges i løpet av 2020 og 2021.

I 2020 planlegger de å legge ned i Stortorvet i Oslo, på Slottet Shopping i Kristiansand, på Maxisenteret på Hamar og Arkaden i Skien.

I 2021 planlegger de ifølge E24 å legge ned på Fornebu, på Gunerius i Oslo sentrum og på Vågen i Sandned.

Pressekontakt Thea Kjendlie i Hennes og Mauritz forteller avisen at det ellers foreløpig er for tidlig å si noe om hvilke butikker som legges ned neste år.

Les også: iPhone-salget stuper for Apple

- Endringsarbeid

Ifølge Kjendlie er det ikke lav omsetning som er grunn til nedleggelsene, men det er heller en del av H&M Groups endringsarbeid. Hun forteller avisen at de også har åpnet nye butikker i 2020.

- Vi tilpasser oss endret kundeatferd. Samtidig akselererer pandemien digitaliseringen innen handel. Optimalisering av butikkporteføljen vår kan føre til både nyåpninger, flytting, konvertering og konsolidering og nedleggelse, sier hun.

Stengte 80 prosent

I Hennes & Mauritz nimånedersrapport som kom 1. oktober skrev administrerende direktør Helena Helmersson at de synes deres ansatte har gjort en fantastisk innsats det siste halve året, etter koronapandemien slo ut i verden i mars. Hun skrev at det verste så ut til å ligge bak dem og at H&M ser at de har gode forutsetninger for å komme sterkt ut av krisen.

Kleskjeden har blitt sterkt, negativt påvirket av koronakrisen, spesielt i andre kvartal da cirka 80 prosent av konsernets butikker ble midlertidig stengt.

Helmersson skrev også at de forventer at kravet om rimelige og bærekratige produkter økes i kjølvannet av pandemien.

- Vi akselerer nå endringsarbeidet for å fortsette å øke verdien for kundene.

Les også: Raser over forskjellsbehandling: Trekker fram Freia og Orkla som to av verstingene

Les også: Virke: Tydelig endring i norsk handel