Gå til sidens hovedinnhold

Her blir Abu Hussain tatt på senga av Silje Sandmæl: – Jeg ble veldig overrasket

Lite matlaging hjemme og flere taxiturer om dagen har gjort at Abu Hussain ikke har en krone på sparekonto.

I videoen under får Abu Hussain vite hvor mye penger han bruker på mat, da spesielt takeaway, i året.

Abukakar Hussain (33), også kjent som Abu er kjent som skuespiller og komiker. Nå til dags driver han podcasten, «Med all respekt» med tre kompiser. I tillegg har han deltatt i realityprogrammer, som for eksempel «Camp Kulinaris».

Denne uken er han med i TV3/Viaplay-programmet «I lomma på Silje», hvor forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DNB skal hjelpe ham med å rydde opp i økonomien.

Hussain drømmer om å kjøpe egen bolig til seg og familien. Men, han har ikke spart en krone og har et utfordring med at han er veldig glad i å bruke penger med en gang han får dem, i stedet for å sette noe til sparing.

Han bruker mye penger på mat, og da spesielt takeaway eller for å gå ut og spise.

- Jeg tenker ikke over når jeg bruker penger, så det jeg ble veldig overrasket over hvor mye det ble når du samler alt i et beløp, sier Hussain til Nettavisen.

På et år brukte han hele 113.000 kroner på take away. Sammen med kona dro de kortet 534 ganger.

Hvis man legger til kjøp i dagligvarebutikken, bruker han langt mer. På et år har han brukt hele 248.000 kroner på mat og drikke til seg og familien. Her er det verdt å merke seg at også konas bruk er lagt med.

- Jeg vil ikke kommentere det engang. Det her gidder jeg ikke, sier Hussein når han får se summen.

Men forbruket på takeaway er ikke det eneste som får Sandmæl til å sperre opp øynene.

Hussain tar også mye taxi i hverdagen, gjerne både til og fra jobb. I løpet av et år bruker han svimlende 87.000 kroner på å ta taxi.

Boligdrømmen er nærmere enn forventet

For at boligdrømmen skal gå i oppfyllelse må Hussain kutte voldsomt ned på taxibruken, i tillegg til å kutte på takeawayutgiftene.

Sandmæl tar med seg Hussain på visning til en leilighet, for å vise han at om han setter i gang med sparingen nå, vil han kunne kjøpe seg en egen bolig om ikke alt for lenge.

Om han sparer 240.000 kroner i løpet av et år, i tillegg til at foreldrene vil stille som kausjonister, vil han og familien kunne kjøpe seg en bolig om cirka et år.

- Å vite at jeg er så nærme, det motiverer meg. Jeg trenger et mål, og nå har jeg en konkret vei å gå, sier Hussain.

Fire måneder etter at Sandmæl var på besøk første gang, hadde Hussain klart å spare 73.000 kroner.

Siden sist har han ikke spist takeaway, og taxiturene har blitt mange færre.

- Jeg har vært flink på sparingen, så jeg er veldig glad for at Silje er fornøyd og da er jeg også fornøyd. Bare det å bevise at jeg klarer å gjøre noe er en ganske fin følelse, sier han.

Til Nettavisen forteller Hussain at han har blitt mye bedre på å spare, og at han og kona jobber mot drømmen om å kjøpe egen bolig snart.

- Nå setter jeg halvparten av lønnen på sparekonto med en gang jeg får den, og så får jeg heller hente noe derfra om det er krise.