NORDBERG/OSLO (Nordre Aker Budstikke): I en hage på Nordberg sitter Olav Thon (95) og Sissel Berdal Haga (79), tirsdag kveld. De er i utdrikningslag, sitt eget. Om få dager skal de gifte seg, etter mange år som kjærester. Den store dagen er 21. juni, og skal feires på Olav Thons sitt eget hotell, Bristol.

Det var Nordberg Grand Prix-gutta som tok initiativet til og arrangerte utdrikningslaget, tirsdag kveld - Olav Thon er trofast støttespiller til olabilløpet.

Olabilløpet Nordberg Grand Prix er kanskje Norges største, og i alle fall mest elleville, og ble arrangert for 19 gang i år.

Rundt bordet er de samlet. Alle olabilløp-representantene har fått på seg strikkelua, og selvsagt har Olav på sin.

De forteller at de både har spist godt og drukket da lokalavisa kommer innom, Olabil-gutta stilte også med egen foodtruck.

Se flere bilder fra utdrikningslaget i videoen over.

Høydepunkt

- Dette er et høydepunkt i bryllupsfeiringen. I fremtiden bør alle utdrikningslag få besøk av disse gutta. Jeg gleder meg fenomenalt til å gifte meg, og Sissel er en fenomenal flink jente. Livet med Sissel er fantastisk, vi har vært kjærester i 30 år. Det er en stor støtte å leve med Sissel. Hun er sporty og blir med på alt, roser den kommende brudgommen.

Nordberg Grand Prix-gutta forteller at ideen om et utdrikningslaget kom etter olabilløpet i mai. Sissel tok ideen videre opp med Olav.

- Dette er veldig hyggelig for oss å kunne arrangere dette utdrikningslaget, sier Nordberg Grand Prix-gjengen.

- Tusen takk! Dette er en festlig og herlig gjeng. Det er et veldig godt samhold her på Nordberg, legger Thon til.

- Få grender er så sammenspleiset som her på Nordberg, supplerer Haga.


Olav Thon har kjent Nordberg Grand Prix helt siden starten for snart 20 år siden.

Sissel Berdal Haga forteller at hun ikke helt har landet på hva hun skal gi den kommende ektemannen i bryllupsgave ennå. Hva Thon eventuelt skal gi henne, det fikk vi ikke vite.

- Kanskje gifter vi oss nå, fordi vi har blitt enda mer begeistret for hverandre? Vi tror at mange gleder seg med oss, det setter vi pris på, sier Sissel.

- Ja, det blir en markering. Jeg har nevnt at vi skulle gifte oss når vi ble hundre, men jeg synes det ble litt lenge å vente, supplerer Olav.

21. juni gifter Olav Thon og Sissel Berdal Haga seg på Hotell Bristol, med ordfører Marianne Borgen som vier. Foto: Christian Fredrik Borg

250 gjester

De forteller at det er ventet ikke færre enn 250 gjester til bryllupet på Bristol:

- Det blir et elegant opplegg, programmet er klart, forsikrer Sissel.