*Nettavisen* Økonomi.

Her er billighyttene

Det er flust av hytter rundt om i fjell-Norge som ikke koster det hvite ut av øyet. Sjekk de aktuelle hyttene.

21.10.05 11:45

Du trenger ikke mange millioner kroner i banken for å kjøpe en fritidsbolig på fjellet, selv om tilbudet er stort i både fire og fem millioners klassen. Det er svært mange hytter i den norske fjellheimen som koster godt under både én og to millioner kroner.

Du må riktignok lete en stund for å finne en «billighytte» i de mest populære distriktene, men ser du utenfor Geilo, Hemsedal og Trysil, er det mye å velge i.

Et kjapt søk på Finn.no etter fjellhytter med en pris under 1,5 millioner kroner gir rundt 500 treff. Over 360 av disse har en prisantyding på under én million kroner.

- Godt år
Steder som Kongsberg og Valdres er gjengangere i hytteannonsene, og eiendomsmeglere i disse områdene melder om mange potensielle kjøpere.

- Det er veldig stor interesse, og markedet er kjempebra. Det har vært bra i hele år, i alle prisklasser, sier faglig leder Ivar Melbye i DnB NOR Eiendom i Valdres til TV 2 Nettavisen.

Melbye forteller at de omsetter flest fritidsboliger til mellom 500.000 og én million kroner, men at det også går mange hytter mellom én og to millioner.

Eiendomsmegleren synes det totalt sett virker som om interessen er større i år enn i fjor.

Gode turmuligheter
En av hyttene som er til salgs i området, ligger ved Dinglane i Valdres. For 45 kvadratmeter boareal, med to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning, må du ut med 390.000 kroner. Da får du også ett mål festet tomt, med fint turterreng i området.

Det er også en del fritidsboliger til salgs på Gol og i Røn.

Litt lenger ned mot Hønefoss og hovedstaden er det også ledige hytter. På Flå får du for eksempel en flott hytte med 1,7 mål tomt for 480.000 kroner. Selve huset er på 69 kvadratmeter, og inneholder, gang, stue med spisestue og utgang til stor terrasse, åpen kjøkkenløsning, to soverom og vaskerom.

Det er hems over stue og soverom, i tillegg til et anneks med sovemuligheter.

Klikk på bildet for å forstørre.


Flere henvendelser
Vil du til Kongsberg og Blefjell, er det 30 hytter å velge mellom på Finn.no. Prisene varierer fra like i overkant av 400.000 kroner til 3,2 millioner kroner, men det er flest i prisklassen under én million.

En av hyttene som nylig er lagt ut for salg, har en prisantydning på 650.000 kroner. Hytta har to soverom, 700 kvadratmeter tomt og biologisk toalett. Og det mangler ikke på interessenter.

- Vi har fått fem henvendelser siden den ble lagt ut for halvannet døgn siden, sier eiendomsmegler Lena Pedersen i DnB NOR eiendom til TV 2 Nettavisen.

Vil du til de tradisjonelle skistedene som Geilo, Hemsedal og Trysil, er det stort sett leiligheter du får kjøpt til under én million kroner. Da lokkes det med utleiemuligheter, slik at du kan tjene penger de ukene du ikke bruker leiligheten selv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.