Her er de beste strøm-tipsene

Hittil i år har Enova besvart omkring 45.000 henvendelser om energiomlegging og strømsparing. Sjekk de lønnsomme rådene.

17.11.03 11:35

- Vi merker godt når media skriver om økende strømpriser og lav vannstand i magasinene, når det er slike oppslag i media er det flere som ringer til oss, sier Anne Guri Selnæs, seniorrådgiver i Enova, i en pressemelding.

De fleste etterspør hva de kan gjøre i sin bolig eller i sin bedrift.

Langsiktige råd

Selnæs forteller at mange alternative oppvarmingsmetoder konkurransedyktige med dagens strømpriser. I tillegg er det stadig flere som ønsker å bli mer uavhengig av strøm til oppvarming.

I vinter tok de fleste i bruk kjente kortsiktige råd som å redusere innetemperaturen, bruke sparedusj og sparepærer. På denne måten kunne man spare en del.

Nå ser imidlertid Enova en økende vilje til å gjøre mer grunnleggende og arbeidskrevende tiltak.

Fire tiltak

Enova foreslår blant annet å redusere boligens energibehov ved å installere ekstra isolasjon, bytte ut dører og vinduer. Videre kan varmen gjenbrukes, ved balansert ventilasjon.

Varmestyring som dag/natt senking, automatisk slukking av lys og liknende er også effektfullt. Det siste tipset fra Enova er å ta i bruk alternative varmekilder i forhold til strøm.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.