Her er det ledig i vinterferien

Neste uke er det vinterferie for mange skolebarn, og en tur til sydligere breddegrader kan friste. TV 2 Nettavisen gir deg en oversikt over restplassene.

20.02.04 08:54

Det meste er allerede bortbestilt, og de billigste turene kan du nok bare glemme. Men likevel finnes det muligheter til å hoppe på en tur til varmere strøk, dersom du er raskt ute.

- Det er fullt, men det kan komme inn noen avbestillinger. Derfor lønner det seg absolutt å ringe, ettersom ting kan endre seg helt frem til avreise, sier daglig leder Sverre Høven i Star Tour til TV 2 Nettavisen.

Ledig til Tunisia og Gran Canaria
Den første ukesturen som er ledig går fra Oslo 21. februar til Tunisia, til en pris av 5045 kroner. Samme dag kan du få billetter til Gran Canaria fra Bergen, for 2995 kroner.

Det er også enkelte ledige fjorten dagers-turer som har avreise førstkommende lørdag.

Etter vinterferien er det fortsatt få ledige plasser hos de fleste reiseoperatørene, og Høven opplyser at det begynner å bli ganske fullt helt frem til påske.

- Vil du til Egypt eller Gran Canaria, er det gode muligheter i mars. Men reisene går unna i rekordfart. Først etter påske er det mye ledig. Da åpner i tillegg mange av sommerdestinasjonene, slik at kapasiteten blir større, sier Høven.

Må vente til etter 10. mars
Også administrerende direktør Leo Berbu i Apollo har fulle fly.

- I vinterferien tror jeg vi er helt smekkfulle. På mandag og tirsdag neste uke er det ikke noe ledig, men det er enkelte plasser onsdag. Første ukesturen vi har ledig er 25. februar til Hurgada, og det er nok ukesturer de aller fleste vil ha, sier Berbu til TV 2 Nettavisen.

Etter 10. mars er det noe mer tilgjengelige plasser hos Apollo, men det løsner ikke før til påske. Reiseoperatøren har satt opp ekstrafly til Kreta, og har også noe ledig til Gran Canaria og Lanzarote.

Men turene forsvinner fort, og spesielt barnefamilier med behov for større leiligheter bør være raskt ute.

Berbu forteller at inneværende vintersesong har vært fantastisk, med det beste salget noen sinne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.