*Nettavisen* Økonomi.

Her er Jebsens fallskjerm

Foto: Scanpix/Berit Roald

Finn Jebsen fikk fyken som konsernsjef i Orkla, men han har likevel til smør på brødet og vel så det. Like over syv millioner kroner får Jebsen med seg i sluttpakke.

25.01.05 14:26

- Jebsen vil få lønn i 18 måneder, pluss i lønn i oppsigelsesperioden, opplyste styreformann Johan Fredrik Odfjell i Orkla på en pressekonferanse tirsdag.

Gjensidig oppsigelsestid er seks måneder.

Odfjells opplysninger bekreftes av konsernets årsoppgave for 2003: «hvis Orkla bringer ansettelsesforholdet til opphør, eller Jebsen etter gjensidig forståelse bringer ansettelsesforholdet til opphør av hensyn til selskapets beste, beholdes lønn i 1 1/2 år utover oppsigelsestid».

Solid sluttpakke

Dermed vil Jebsen dermed få en total fallskjerm som tilsvarer to års etterlønn.

Med en årslønn på 3,54 millioner kroner, trenger ikke den ferske eks-sjefen å finne seg en ny jobb med det første. En sluttpakke på like syv millioner er ikke å forakte.

75 prosent av eventuell inntekt fra annen fast stilling skal imidlertid fratrekkes etterlønn.

I tillegg til sluttpakken får Jebsen utbetalt 66 prosent av sin lønn som pensjon etter fylte 62 år. Men for å få full pensjonsuttelling, kreves det 30 års arbeid i Orkla. Ettersom den tidligere konsernsjefen «bare» var ansatt i 25 år, avkortes pensjonen i forhold til dette.

Pluss bonusordning

Ifølge ansettelsesavtalen har Jebsen også en bonusordning som er avhengig av kursutviklingen på selskapets aksjer.

I fire år fra og med 2001 fikk Jebsen rett til verdiøkningen av 75.000 aksjer i Orkla utover 110 prosent av børskurs dagen etter offentliggjøring av årsresultatet. Bonusen kunne utøves tidligst tre og senest seks år etter tildeling.

Fra en tidligere stilling i Orkla har den tidligere konsernsjefen en bonusordning knyttet til verdiutviklingen av 100.000 Orkla-aksjer.

Jebsen har ennå ikke bestemt seg for hva han skal gjøre videre. På direkte spørsmål om hans planer fremover, svarte eks-sjefen at det neste han skulle gjøre var å klippe håret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag