Gå til sidens hovedinnhold

Her er Jim Wolden

Dette er det første pressebildet av svindeltiltalte Jim Aleksander Wolden (31), mannen som av mange blir utpekt som hovedmannen i pyramideselskapet T5PC.

TV 2 Nyhetene og TV 2 Nettavisen kan i dag vise de første bildene av den svært så mediesky gründeren bak The Five Percent Community (T5PC).

Jim Wolden er mannen som antas å få ha fått mest ut av selskapet som ble slått konkurs torsdag. Han kan ha tjent så mye som 50 millioner kroner på pyramideselskapet.

Anmeldt for svindel
Wolden slapp nylig ut fra Kongsvinger fengsel etter å ha sonet en momsbedrageri-dom på seks månder. 17. januar må Wolden møte i retten på ny. Denne gangen er han tiltalt for å ha svindlet til seg to biler og en motorsykkel. I tillegg må han svare på brudd på regnskapsloven i forbindelse med et annet selskap.

Wolden risikerer lange fengselsstraffer dersom han blir funnet skyldig.

Spørsmålet mange stiller seg nå, er hvorvidt Wolden vil møte i retten i januar. Etter at han slapp ut av fengsel, har T5PC-gründeren ikke vært mulig å få tak i. Millionvillaen til 31-åringen på Eidsvoll ligger ifølge TV 2 Nyhetene nå øde og forlatt.

Ifølge kilder nær Wolden TV 2 Nettavisen har vært i kontakt med, skal Wolden oppholde seg i utlandet.

Hadde kontakt med Wolden
Woldens forsvarer, advokat Lars Due-Tønnessen, sier til TV 2 Nettavisen at han har vært i kontakt med sin klient etter at T5PC ble slått konkurs.

- Jeg har snakket med Wolden for å forsikre meg om at han har fått med seg når saken var berammet. Vi diskuterte ikke konkurssaken til T5PC, sier Due-Tønnessen til TV 2 Nettavisen.

Advokaten understreker at han kun fungerer som forsvarer for Wolden i forbindelse med straffesaken som er reist mot han, og har ikke hatt noe med Woldens tidligere saker å gjøre.

- Vet du hvor han er?

- Han sa ikke hvor han var. Men det er ikke så viktig for meg. For meg er det viktig at han møter til hovedforhandlingene, sier Due-Tønnessen.

Trusler
På diskusjonssidene til Hegnar-online er det den siste tiden fremmet en rekke trusler mot Wolden og hans kompanjonger gründertiden til T5PC. Advokat Due-Tønnessen sier til TV 2 Nettavisen at han har sendt en faks til nettstedet hvor han ber om at disse innleggene blir fjernet.

- En rekke av innleggene rammes av straffeloven. Foreløpig har jeg ikke fått noe svar fra Hegnar-online.

- Er det på grunn av truslene at Wolden har forlatt landet?

- Jeg vet ikke om han har gjemt seg for noen. Det er godt mulig at min klient har reist på ferie etter å ha sluppet ut av fengsel, sier Due-Tønnessen til TV 2 Nettavisen.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar