Her er meglernes favorittaksjer

Børsen fortsetter sin humpete ferd, men det er mange godkjøp der ute for den som satser på riktig hest. Sjekk hvilke aksjer ledende meglerhus anbefaler denne uka.

26.04.04 13:42

Hovedindeksen ved Oslo Børs sliter med å finne retningen. Etter en løfterik start på måneden, har børsen korrigert litt ned siden toppen 13. april.

Som vanlig spriker meglerhusene når de gir kjøpsanbefalinger til sine kunder. Denne uka velger DnB NOR Markets å stole på tungvekterne, mens for eksempel Corporate Advice & Research går for småselskaper.

- Kjøp Hydro

Norsk Hydro er den eneste nykommeren på anbefalingslista fra DnB NOR denne uka. Olje- og aluminiumsprisene er svært så hyggelige om dagen, og meglerhuset ser ingen grunn til at pris-boomen på viktige råvarer skal være over med det første, forutsatt at den gryende oppgangen i verdensøkonomien vedvarer.

DnB NOR holder også en knapp på den nyfødte Hydro-babyen Yara, som meglerhuset mener er attraktivt priset sammenliknet med utenlandske konkurrenter.

De øvrige selskapene på DnB NORs anbefalingsliste denne uka er Schibsted, Frontline, Orkla, Telenor, Smedvig og Orkla.

Mye overlapp

Aksjeekspertene i Terra Fonds ligger ikke så veldig langt unna kollegene i DnB NOR når det gjelder aktuelle kjøpsanbefalinger. Både Yara, Hydro, Smedvig og Telenor er tatt inn i varmen av begge meglerhusene.

Terra har operert med en kjøpsanbefaling på Tomra siden 13. mars i år, og det rådet har vist seg å være katastrofalt for dem som er opptatt av kortsiktig gevinst. Nå er kursen nede i 29 kroner, og Terra Fonds mener fortsatt det er all grunn til å kaste seg på.

Terra mener også Tandberg med en aksjekurs på rundt 67 kroner er attraktivt priset.

Tomra

Meglerhuset First Securities har også fått øynene opp for Tomra etter fredagens kursfall på nesten 11 prosent. Kursfallet skyldtes at Tomra-ledelsen nå er mer pessimistiske enn tidligere når det gjelder tidspunktet for et gjennombrudd i det tyske markedet.

«Vi mener nå at aksjekursen rettferdiggjøres av den etablerte virksomheten alene, og at potensialet for vekst i Tyskland og nye forretningsområder innebærer en god mulighet for ytterligere verdiskapning», heter det i ukesrapporten fra First.

First anbefaler i likhet med Terra kjøp av Hydro og Tandberg. Kollegene til den nytilsatte eks-sjefen i Statoil, Olav Fjell, tror også det er penger å tjene på å kjøpe aksjer i Norske Skog, Ementor og Lerøy. Ementor kan alene få et kurshopp på 30 prosent dersom alt slår til, spår meglerhuset.

Slår et slag for de små

Det forholdsvis nyetablerte analysehuset CAR satser tungt på å få småselskaper fram i lyset, og med hovedvekt på fremadstormende it- og teknologimygger. CAR anbefaler kjøp av blant annet PSI Group, som har spesialisert seg på smarte teknologiske løsninger til butikker, lagre og produksjonsbedrifter.

Også Consorte står på CARs anbefalingsliste, ved siden av oljeselskapet CanArgo, skipsutstyrsleverandøren TTS Marine og gulljegerne i Crew.

Følg utviklingen på børsen via TV 2 Nettavisens børssider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag