Her er meglernes favorittaksjer

Oljeprisen faller kraftig mandag, men meglerstanden mener stadig det kan lønne seg å satse på olje. Se hvilke aksjer ledende meglerhus anbefaler denne uka.

10.05.04 18:12

Prisen på nordsjøolje for umiddelbar levering falt fra 37 til 35 dollar per fat etter at Opec mandag gikk ut og sa at organisasjonen vurder å øke oljeproduksjonen. Utspillet kommer etter at oljeprisen har ligget tett oppunder 40 dollar per fat de siste dagene.

- Kjøp Statoil

Oljeprisfallet sender aksjekursen i Statoil ned til det laveste nivået siden slutten av mars. Nå mener meglerhuset Terra det kan være smart å kjøpe en bit av det norske oljeselskapet.

Terra mener rett og slett at Statoil-aksjen er «hyggelig» priset.

«Med bakgrunn i futuresprisene på olje tror vi også det er rom for ytterligere oppjusteringer for selskapets inntjening i 2004», skriver meglerhuset i sin siste ukerapport.

Fornyet tillit

Aksjekursen i Tomra fikk hard medfart sist uke, og mandag faller kursen 4 prosent. Terra er imidlertid innstilt på å gi pante-generalene fornyet tillit basert på forventinger om økt salg i California og Tyskland, et bedret valutabilde og lavere driftskostnader.

De øvrige aksjene i Terras ukeportefølje er Telenor, Smedvig, Hydro, Tandberg og Yara.

DnB Nor Markets velger å holde sin ukeportefølje uforandret også denne uka. Meglerhuset har ikke all verdens tro på Statoil, men anbefaler sine kunder å gå for erkerivalen Hydro. Den anbefalingen står fram som styrket etter at selskapet la fram knallsterke tall for første kvartal mandag.

«Hydro trekker fordel av gode råvarepriser, særlig olje, hvor analytikere har oppjustert sine estimater kontinuerlig det siste året, og fortsetter å gjøre det», skruver meglerhuset.

De øvrige aksjene i ukeporteføljen fra DnB Nor er Frontline, Yara, Orkla, Telenor, Schibsted og Smedvig.

- Yara billig

Corporate Advice & Research (CAR) framhever denne uka Yara, som de mener er svært gunstig priset. Høye gjødselpriser og god etterspørselsutvikling er hovedforklaringen.

«Slik vi ser det, vil det sterke markedet kunne opprettholdes et par år til og da er Yara et meget godt kjøp.Vårt kursmål er NOK 60», skriver CAR.

CAR er dessuten imponert over det oppdrettskjempen Fjord har fått til, og viser til den sterke kvartalsrapporten som ble lagt fram fredag. Øvrige aksjer som står på CARs anbefalingsliste er TTS, Crew, PSI, GGS og CanArgo.

Følg kursutviklingen på børsen via TV 2 Nettavisens børssider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.