Gå til sidens hovedinnhold

Her er monster-KID-ene

Leserne til TV 2 Nettavisen har sendt inn det ene KID-nummeret lengre enn det andre. Her er Norges lengste KID-nummer.

Responsen var stor da TV 2 Nettavisen torsdag inviterte leserne med i jakten på Norges lengste KID-nummer.

Viasat
Bankenes betalingssentral har fastslått at et KID-nummer ikke skal ha mer en 25 siffer, og det skal vi nok være glad for. Leserne har nemlig flere eksempler på selskaper som bruker så mange siffer som mulig.

Det selskapet med flest siffer som flest lesere reagerer på er Viasat. Satellittselskapet opererer med 25 siffer i sitt KID-nummer.

- Jeg vil gjerne vite hvorfor Viasat utsetter sine kunder for slike prøvelser, skriver en av de oppgitte leserne, men når TV 2 Nettavisen tar kontakt med Viasat er det ingen som kan forklare hvorfor nummeret er så langt.

Viasat er ikke alene om å bruke samtlige siffer. Ifølge TV 2 Nettavisens lesere finnes det flere borettslag som tar godt for seg når det kommer til KID-nummer.

Chess
Mange andre lesere reagerte på KID-nummeret til Chess. Mobilselskapet benytter seg av 23 siffer. Mange av leserne sier at de får regningen via e-post og at de derfor ganske enkelt klipper og limer KID-nummeret.

Hafslund
Kraftleverandørene er også flinke til å lage lange KID-nummer. TV 2 Nettavisens lesere har sendt inn forslag fra hele landet, og mange av tipsene går på kraftleverandører som benytter seg av 22 siffer.

Informasjonssjef Kjell Stamgård i Hafslund vil gjerne snakke om KID-nummer.

- Vi er klar over at vi har veldig mange siffer, men nå er vi i ferd med å oppgradere systemet vårt, og vi skal ned på ni siffer, sier en stolt Stamgård.

- Så hvorfor bruker dere 22 siffer i dag?

- Det er rett og slett et standardsystem fra de som har laget faktureringssystemet, svarer Stamgård.

- Vet du hva alle tallene står for?

- Ja, åtte av sifrene er kundenummeret.

- Men, hva skal dere med åtte siffer? Da kan dere jo ha 100 millioner kunder. Er ikke det litt optimistisk?

- Det kan du si, og vi skulle gjerne hatt så mange kunder. Kundenumrene deles ikke ut løpende. Det er en systematikk med geografi og soner, og da trenger man en del siffer, forklarer Stamgård.

Han forteller videre at KID-nummeret består av fire siffer som er et løpenummer. I likhet med pressetalsmannen til Telenor kan ikke Stamgård helt forklare hva løpenummer er.

- I vårt tilfelle tror jeg at det er 0001 hver gang, sier han.

Hafslunds nummer fortsetter med ni siffer som er fakturanummeret og til slutt kommer et kontrollsiffer.

Stamgård oppfordrer de som kan velge eFaktura om å ta det i bruk hvis de er lei av å taste inn lange KID-nummer. Et annet alternativ er avtalegiro, påpeker Stamgård.

Du kan også diskutere KID-numre i Veggavisen.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken