Her er Ola og Karis feriedrøm

Australia er selve drømmen for reisekåte nordmenn, mens USA er i ferd med å få et problem, viser fersk undersøkelse. Sjekk de mest ettertraktede reisemålene her.

08.01.04 14:33

Norge er det mest attraktive ferielandet for nordmenn flest. Det viser en fersk undersøkelse Infact har gjort for reiseoperatøren Berg-Hansen. Mer enn hver tredje nordmann opplever Norge som svært attraktivt, mens en av fem bruker betegnelsen ”attraktivt” om Norge som feireland.

Australia surfer i medvind

Land

% som svarer «attraktivt»

Norge

55

Strandferie ved Middelhavet

53

Sør-Europa for øvrig

49

Australia

48

Mellom-Europa

38

Sør-Amerika

34

USA

33

Kina

31

Øvrige Asia

31

Afrika

27

Middelhavet er det andre reisemålet som har en helt unik posisjon hos folk flest her til lands. Vi har vært der før, men vil gjerne tilbake. Over halvparten av de spurte i undersøkelsen svarer at de anser Middelhavet som et attraktivt reisemål.

Samtidig seiler Australia oppover på lista over de mest ettertraktede reisemålene. Til tross for at landet ligger på den andre siden av kloden, sier 48 prosent at de oppfatter Australia som et attraktivt sted å legge ferieturen.

- Australia er et eventyrland og byr på et hav av muligheter. Mange ønsker å dra hit for å oppdage landet på egenhånd. De kjøper flybillett og leier bil. Det har også vært en enorm økning av studenter som drar hit, noe som fører til mer bevissthet og kompetanse om landet. Mange foreldre drar for å besøke sine håpefulle, sier informasjonssjef i Berg-Hansen, Anette Rodahl Maltun.

I tabellen til over finner du nordmenns ti-på-topp-liste blant verdens feriemål. Reisemålene er rangert etter hvor stor andel av de spurte som sier de vurderer det aktuell reisemålet som attraktivt eller svært attraktivt.

- USA har et problem

Ifølge Rodahl Maltun har Australia overtatt USAs rolle som nordmenns drømmeland. En av to nordmenn sier de opplever USA som lite attraktivt.

- USA har et omdømmeproblem og jeg tror det vil ta lang tid å rette på dette sier administrerende direktør i Berg-Hansen, Per Arne Villadsen.

Villadsen mener terrorfrykt får folk til å holde seg borte fra USA. Problemer med innreisetillatelse har også skapt trøbbel for enkelte.

Stadig flere vil til storbyene

Foto: Franck Pervel

Storbyweekend ser ut til å bli den store hit’en for turoperatørene i tida framover. Roma og Barcelona er i kraftig vekst, mens London og Paris holder stand. Shopping er ikke den eneste drivkraften, skal vi tro reisebransjen.

- Opplevelser i kombinasjon med god mat og drikke samt klima er avgjørende for valg av storbyferie, forklarer Anette Rodahl Maltun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.