*Nettavisen* Økonomi.

Her er skattefristene

Det er viktig å holde tungen rett i munnen når det kommer til selvangivelsen. Her er fristene.

12.04.05 12:54

Du skal allerede ha fått alle lønn- og trekkoppgaver fra arbeidsgiver, bank og liknende. Og selvangivelsen skal også være på plass, etter at Skatteetaten sendte ut til 3,5 millioner skattebetalere i forrige uke.

Nå er den neste fristen du må forhold deg til 30. april. Da er fristen for å levere. Dersom du ikke overholder denne, kan det koste deg dyrt.

Du kan levere enten via sms, telefon, internett eller i god gammeldags papirutgave.

Lurt å betale før fristen
Har du fått en saftig skattesmell, lønner det seg også å betale inn denne før 1. mai. Da slipper du nemlig renter på beløpet.

Venter du å få igjen penger på skatten, blir dette sendt ut 24. juni. Da dumper nemlig skatteoppgjøret inn hos de fleste.

Er du uenig i likningsmyndighetenes avgjørelser, er klagefristen 10. august.

Har du ikke mulighet til å betale inn restskatten i løpet av april, er første forfall 22. august. Får du en restskatt på over 1.000 kroner, deles beløpet opp. Da er forfallet for andre del 26. september.

Må vente til høsten
Lurer du på hva naboen eller kjæresten tjente i fjor, må du smøre deg med tålmodighet. For skattelistene legges i år ikke ut før 7. oktober. Da er også hovedoppgjøret, som gjelder for deg som ikke fikk skatteoppgjør i juni.

Det kan være ulike grunner til at oppgjøret ditt skyves til oktober. Er du gift med en næringsdrivende, liknes dere sammen til høsten.

I tillegg kan likningsmyndighetene bruke ekstra tid dersom det er spesielle ting som må tas opp til manuell kontroll. Dette kan være hvis du for eksempel må sende inn tilleggsdokumentasjon og liknende. Du skal bli varslet i god tid dersom skatteoppgjøret ditt kommer i oktober i stedet for i juni.

28. oktober er klagefristen for hovedoppgjøret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag