Gå til sidens hovedinnhold

Her er Stordalens nyeste hotell

Petter A. Stordalens nye hotell «Amerikalinjen» er åpnet, se video av hotellkongens nye hotellpalass.

18. mars var det offisiell åpning av det 122 rom store hotellet på norske Amerikalinjes ærverdige rederipalass. Hotellkongen har gjort om hovedkvarteret til rederiet Den Norske Amerikalinje som åpnet i 1919. Hotellnavnet ble selvfølgelig Amerikalinjen.

Plasseringen er tvers overfor Oslo S, et område hvor Stordalen har flere hoteller, som det nye storslagne The Hub. Det tradisjonsrike bygget på Jernbanetorget stod klart i 1919 og fungerte som hovedkontor for i 60 år.

I dvale

- Bygget gikk inn i en dvale på begynnelsen av 80-tallet da Amerikalinjen gikk ut. Det er nå vekket til live igjen. For oss har det vært viktig å finne en balanse mellom det gamle og det nye, sa hotelldirektør Wilhelm Hartwig på åpningen.

- Vi skal ha fokus på at menneskene som jobber her skal være levende historiefortellere. Mennesker i bevegelse vil være selve grunntemaet i hotellet, men du vil ikke se meg gå rundt i kapteinsuniform, sa hotelldirektøren.

Men åpningen ble selvfølgelig markert med en skipsklokke med de velkjente skipsdøpingsordene «må hell og lykke følge deg», fra byantikvar Janne Wilberg.

Jazzklubb

Mat og drikke blir veldig sentral del av hotellet. Hotelldirektøren lover en levende og pulserende første etasje, med Brasserie og coktailbar og en hage.

En jazzklubb i underetasjen står også sentralt, ettersom den norske utvandringen til Amerika var svært høy under jazztiden i mellomkrigstiden. I tillegg dro jazzfrelste nordmenn med cruisebåter på 60-tallet til USA.

Kommentarer til denne saken