Her er ukens aksjetips

Foto: Scanpix

Denne uken holder ekspertene en knapp på Yara, Fast og Statoil. Frontline og Storebrand forvinner ut. Sjekk aksjetipsene her.

Både Terra Securities og DnB NOR Markets endrer porteføljene sine, og bytter ut tre selskaper hver.

DnB NOR: Ut med Sparebanken Nord-Norge, inn med Fast

De siste ukene har meglerhusets portefølje hatt medvind. For tiden ligger aksjene 21 prosentpoeng foran hovedindeksen på Oslo Børs.

«Vi har et positivt syn på aksjemarkedet. Vi merker oss med interesse at det har vært flere positive nyheter innen teknologisektoren i USA siste uke, og at markedet reagerer positivt på nyhetene» skriver DnB NOR Markets i sin ukerapport.

På grunn av de gode teknologi-signalene velger meglerhuset å ta inn to IT-aksjer, Fast og Tandberg Television.

Det sistnevnte selskapet vant to kontrakter forrige uke, og ligger dermed godt an i forhold til ordreinngang. Resultatet for andre kvartal var i tillegg bedre enn ventet,. Dersom teknologisektoren går opp, spår DnB NOR at Tandberg Television vil være blant selskapene som stiger først. Selskapet får et kursmål på 65 kroner, mot dagens 49,60 kroner.

Kvartalstallene fra Fast var langt bedre enn estimatene, og prioriteringen videre er vekst. Kursmålet ligger på 15 kroner, mot dagens kurs på 10,90 kroner.

Yara får også være med i det gode selskap. Material-sektoren har gått bedre i USA enn i Norge en periode, og gjødselprisene holder seg høyere enn forventet. DnB NOR mener gjødselselskapet fortsatt er lavt priset i forhold til liknende selskaper.

Sparebanken Nord-Norge forsvinner ut av porteføljen.
De resterende selskapene meglerhuset har tro på er Norske Skog, Norsk Hydro, RCCL, Smedvig, Stolt-Nielsen og Schibsted.

Terra: Inn med Yara, ut med Norsk Hydro

I løpet av sist uke steg Terra Securities ukeportefølje med 1,6 prosent. Til sammenlikning sank hovedindeksen på Oslo Børs med 0,3 prosent.

Frontline ble ukens vinner, med en oppgang på 5,7 prosent. Det var lave oljelagertall fra USA som dro kursen opp. Storebrand hadde også en god uke, med en oppgang på 4,3 prosent. TGS Nopec ble ukens taper, med en nedgang på 2,1 prosent.

Denne uken blir Statoil, Yara og PSI Group inkludert i porteføljen. Norsk Hydro, Frontline og Storebrand går på sin side ut.

Yara vedtok nylig et tilbakekjøpsprogram av egne aksjer. Terra påpeker at aksjer som har planer om tilbakekjøp historisk sett gjør det bedre enn markedet, til tross for at aktørene vet at kjøpet skal skje. I tillegg er pris- og markedsutsiktene gode. Meglerhuset mener Yara er for lavt priset, og at markedsaktørene her hjemme fortsatt ikke vet hvordan aksjen skal prises.

Oljeprisen har den siste tiden holdt seg rekordhøy, likevel har Statoil-kursen utviklet seg relativt flatt. Terra tror selskapet har en betydelig oppside i selskapets inntjening for både 2004 og 2005. Kursmålet ligger på 111 kroner, mot dagens 89,50 kroner.

PSI Group meldte i forrige uke at selskapet overtar distribusjonen av CashGuard-systemer i Sverige, og Terra tror dette kan løfte omsetningen med rundt 100 millioner kroner i 2005. Driftsresultatet anslås opp med 42 prosent fra i år til neste år, tross økte kostnader.

Meglerhuset tror ikke Sverige-avtalen er priset inn i dagens kurs, og ser for seg et kursmål på 2,20 kroner. For tiden ligger PSI Group på 1,98 kroner.

De resterende selskapene i porteføljen er Axis-Shield, TGS Nopec og Orkla.

- Kjøp gullselskaper

Det uavhengige analyseselskapet Car har denne uken to kjøpsanbefalinger. Gullselskapet Crew får en sterk anbefaling, og det ventes et kortsiktig kursmål på 7,50 kroner. For tiden ligger selskapet i 6,41 kroner.

Int. Gold Exploration får også en anbefaling, dog som et spekulativt kjøp. Kursmålet er på 0,50 kroner, mot dagens kurs på 0,42 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag