*Nettavisen* Økonomi.

Her er ukens aksjetips

Denne uken mener ekspertene at du bør satse på Aker Yards og Odfjell. Sjekk rådene her.

Både DnB NOR Markets og Terra Securities gjør endringer i porteføljene sine.

Terra: Heier på Røkke
I løpet av forrige uke steg ukeporteføljen til meglerhuset med 4,3 prosent, mot en oppgang for hovedindeksen på 2,6 prosent. Hittil i år har porteføljenhatt en meravkastning på 33,9 prosent i forhold til den generelle oppgangen på Oslo Børs.

Forrige ukes vinner var Tandberg TV og Smedvig, som begge steg med 6,3 prosent.

Denne uken tas Smedvig ut, mens Aker Yards og Odfjell kommer inn.

Det Kjell Inge Røkke-dominerte selskapet Aker Yards har fått en flom av kontrakter så langt i år. Dette tror Terra vil resultere i gode resultater etterhvert. De ser også på seg en fortsatt positiv nyhetsstrøm utover året med flere kontraktsinngåelser.

Kjemikalierederiet Odfjell kan kose seg med stigende kjemikalierater, men den siste tiden har frykt for lavere vekst i Asia gjort at alle kjemikalierederiene har blitt hengende etter resten av børsutviklingen. Derfor mener Terra Securities at aksjen er attraktiv, ettersom det nylig kom frem at den fryktede nedgangen i Kina likevel ikke vil komme. I tillegg har konkurrent Stolt-Nielsen utviklet seg sterkere enn Odfjell de siste ukene.

Øvrige selskaper i porteføljen er Orkla, Statoil, Axis-Shield, Tandberg TV og Siem Offshore.

DnB NOR: Ut med Schibsted
Sist uke hadde DnB NOR Markets sin portefølje en avkastning på 2,4 prosent. For 2005 har porteføljen gitt en avkastning på 16,9 prosent.

Denne uken tas Schibsted ut, fordi meglerhuset mener mediegiganten har nådd kursmålet. Det åpnes imidlertid for å ta inn aksjen på et senere tidspunkt.

De øvrige selskapene i porteføljen er Aker, Fast, Statoil, Stolt-Nielsen, Telenor og Tomra.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.