Gå til sidens hovedinnhold

Her er ukens aksjetips

Lurer du på hvilke selskaper du bør sette penger inn i, er hjelpen nær. Sjekk ekspertenes aksjetips her.

I løpet av forrige uke hoppet hovedindeksen på Oslo Børs til værs med over 1,5 prosent, godt hjulpet av en stigende oljepris. Oppgangen ga et dytt til både DnB NORs og Terra Securities porteføljer.

Til tross for gode tall, gjør begge selskapene denne uken endringer.

DnB NOR: Tror på it
Sist uke steg DnB NORs portefølje med to prosent. Hittil i år kan meglerhuset vise til en avkastning på 2,9 prosent, mot hovedindeksens 2,3 prosent.

Denne gangen er det Fast og Tandberg som blir inkludert i porteføljen. Hovedårsaken er stor interesse for it-aksjer. Ut forsvinner PGS og Norske Skog. PGA var blant forrige ukes vinnere for meglerhusets del.

Fast hadde en svakere utvikling enn totalmarkedet i fjor, selv om selskapet utviklet seg positivt. Fast kan vise til både bedre resultater og omsetning, men likevel ligger kursen på samme nivå som for 12 måneder siden. Meglerhuset venter en fortsatt sterk omsetningsvekst i fjerde kvartal. I tillegg er utviklingen langt bedre enn konkurrentenes.

Tandberg falt fra like under 78 kroner ved årets begynnelse, til 70,75 kroner fredag i forrige uke. Mye av fallet skyldes at konkurrenten Polycom har rast ned på børsen DnB NOR mener frykten for at teknologiselskapet leverer svake tall i fjerde kvartal er overdrevet, venter en sterk rapport med solid vekst i salget. I tillegg ventes 2005 å bli et positivt år.

DnB NOR opererer med et kortsiktig kursintervall på 70 til 70 kroner, og oppgraderte nylig aksjen fra kjøp til hold.

De øvrige selskapene i porteføljen er Aker, Fjord Seafood, RCL, Stolt-Nielsen og TGS-Nopec.

Terra Securities: Tror på frakt
I løpet av forrige uke steg Terras portefølje med 5,9 prosent. Det var spesielt Stolt-Nielsen som trakk opp, mens PSI Group tynget.

Denne uken velger meglerhuset å ta gevinst i Prosafe, mens kjemikalierederiet Odfjell tas inn i porteføljen. Rederiet har hengt noe etter sine konkurrenter når det gjelder børsutvikling. Det ventes en noe mer aggressiv satsning de neste årene i forhold til å hente ut rateoppgangen.

Dersom rateforventningene Terra har i spotmarkedet slår til, har Odfjell-aksjen på dagens nivå en oppside på 25 til 30 prosent.

Terra har fortsatt med PSI Group, Statoil, Stolt-Nielsen, PGS og Siem Offshore i porteføljen sin.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken