Her får du billigst strøm

Foto: (Scanpix)

Strømleverandørene kriger om å tilby den billigste strømmen, og det er gode penger å spare på å være lur i markedet. Sjekk de rimeligste her.

09.03.04 07:21

Strømleverandørene fortsetter å skru ned prisen, til tross for at kraftmarkedet er i oppgang.

Mens markedet forventer høyere priser fram til midten av april, varsler nemlig flere leverandører reduserte priser ut til kundene.

Faller i stabilt marked
Snittprisen for de landsdekkende leverandørene ligger nå på 31,4 øre per kilowattime. Det er 8,5 øre rimeligere enn hva prisen var ved årsskiftet. I samme tidsrom har spotprisen på den fellesnordiske kraftbørsen Nord Pool økt marginalt.

Billigst i landet akkurat nå er den lille leverandøren Total Energi. Her koster strømmen 30,9 øre per kilowattime. Det er 5,5 øre billigere enn den dyreste landsdekkende leverandøren som er JotunKraft.

Med et årlig strømforbruk på 20.000 kilowattimer, vil den forskjellen bety en mulig innsparing på 1100 kroner.

Sjekk de ti billigste leverandørene her.

Tøffere konkurranse
- Det er ofte tøffere konkurranse i et fallende marked, enn i et stigende, sier daglig leder i Total Energi, Jo Børre Eikås, til TV 2 Nettavisen.

Nå mener han imidlertid at prisfallet er over, tørt vær de siste ukene gjør at det mest sannsynlig vil snu opp igjen.

- Noe av grunnen til at prisene har falt så kraftig i år er at man gikk ut med høyere prisforventninger i fjor, enn hva som faktisk ble tilfellet. Nå ser vi en utflating av prisene igjen, og trolig kan vi se at prisene vil snu opp igjen i ukene framover. Vi tror på priser over 30 øre i hvert fall fram til påske, sier Eikås.

- Ikke like stor frykt for prishopp
Adm. direktør i Energibedriftenes Landsforening, Steinar Bysveen, tror ikke konkurransen blant strømleverandørene er tøffere enn normalt, og forklarer prisfallet med at frykten for nye prishopp er mindre nå enn ved årsskiftet.

- Normale strømkontrakter baserer seg på innkjøp av strøm både til spotpris, og ved terminkjøp. Mens spotprisen har holdt seg høy, har prisforventningene falt gjennom senvinteren. I tillegg har leverandørene følt seg mer trygge på at prisene ikke skal gå i været igjen, sier Bysveen til TV 2 Nettavisen.

Han er ikke så begeistret for prisfokuset i markedet som har alt for kort perspektiv.

- Jeg vil i hvert fall råde kundene til å vurdere hvem som har ligget lavt i pris over tid. Det skjer hyppige prisendringer, og den som er billigst nå behøver ikke å være billigst fram i tid, sier Bysveen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag