Her får du mest for sparepengene

Bankenes innskuddrenter har falt i takt med kuttene fra Norges Bank. Men fortsatt kan det være penger å hente. Sjekk de beste høyrentetilbudene.

26.04.04 10:13

Selv om rentekuttene det siste halvannet året har vært gode nyheter for låntakere, har det ikke vært like positivt for de av oss med sparepenger på konto.

Norges Bank meldte på rentemøtet forrige uke at styringsrenten fortsatt skal ligge på 1,75 prosent en stund til. Dermed må bankkundene se langt etter renteoppgang på både spare- og brukskonti.

Sparing uten risiko
Men fortsatt kan det være smart å putte penger inn på sparekonto, selv om den siste tids avkastning i aksjemarkedet kanskje lokker mer.

- For de som ikke vil ha for mye risiko, og som ønsker å ha oversikt over hvor mye penger de har til enhver tid, er høyrentekonto en god løsning. De som vil ta en kalkulert risiko, kan istedet velge aksjefond. Enkeltaksjer bør du holde deg unna, det er bedre å la profesjonelle fondsforvaltere ta seg av investeringene, sier seniorrådgiver Ommund Braut i Norsk Familieøkonomi til TV 2 Nettavisen.

Det er penger å tjene på å velge riktig bank. TV 2 Nettavisen har ved hjelp av høyrentekalkulatoren på www.dinepenger.no , funnet at forskjellen mellom banken med best og dårligst tilbud på sparekonto er hele 2,40 prosent.

På bunn ligger Sparebanken Øst, som bare kan tilby en rente på 0,05 prosent til sine sparekunder med plasseringskonto. Finansbanken ligger ikke langt bak, med en sparerente på 0,10 prosent på Finanskonto.

LillestrømBanken opererer med 0,15 prosent, mens DnB NOR har 0,20 prosent på sparekonto.

BankiaBank topper listen
Best i test er Bankia Bank, som kan tilby en høyrente på 2,45 prosent. Da kan du gebyrfritt ta ut penger så mange ganger du vil i løpet av ett år, men du må til gjengjeld ha minst 50.000 kroner å putte inn på sparekontoen.

KredittBanken kommer på andreplass, med et høyrentetilbud på 2,30 prosent. Også her kan du ta ut penger så mange ganger du vil i løpet av ett år uten å betale gebyr. Det er imidlertid ikke noen minstesum på innskudd, så her kan både lillesøster på fem år og bestemor på 75 år spare sine hardt ervervede kroner.

Privatbanken kommer hakk i hæl, med 2,25 prosent.

Ønsker du å dele pengene opp på ulike spareformer, kan det være vanskelig å vite hvor mye du skal putte på hvilken konto.

Seniorrådgiver Braut forteller at du ikke trenger ha mer på høyrentekonto enn det som er bufferen for uforutsette utgifter. En slik buffer bør være i overkant av to månedslønner. Er du av den risikovillige typen, kan du dermed putte resten av sparepengene i ulike fond.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag