OSLO (Nettavisen): - Vi håper å komme i gang til sommeren og være klare i løpet av året, sier Tarje Hellebust, administrerende direktør ved Radisson Blu Plaza Hotel, til Nettavisen om planene som omfatter 222 nye rom, sauna- og fitnessanlegg i 37. etasje, helt øverst i hotellbygget, et nyrenovert svømmebasseng i 35. etasje, stor skybar i 34. etasje og uteservering samme sted - 110 meter over bakken. Med flere rom akter hotellet på Sonia Henies plass i Oslo sentrum igjen å innta plassen som Norges største.

- Er det viktig å være størst, Hellebust?

- Nei, men det er viktig å være relevant og skape gode opplevelser for gjestene våre, sier hotellsjefen.

Plaza har i dag 678 rom og er blitt forbigått av Clarion Hotel The Hub. Men når den planlagte utbyggingen står klar, vil Plaza ha 900 rom og igjen være størst, 30 år etter åpningen.

Radisson Blu Plaza er et landemerke i hovedstaden og ruver høyest av alle Oslos bygg, 117 meter over bakken.

Tiltaket om takterrasse i tilknytning til spaavdeling og restaurant, var opprinnelig rammesøkt tilbake i 2008, og ble fremmet på ny igjen i fjor. Nå nærmer det seg realisering.

Det er Kritt Arkitekter som har vært i dialog med Oslo kommune og Plan- og bygningsetaten om hotellutbyggingen. Hotellet skal ikke utvides i høyden, men får et påbygg på gesimsen. Dagens geims går opp til 34. etasje. Nybygget planlegges som en lett stål-konstruksjon i samme tykkelse og med samme fasadeprofiler som eksisterende fasade.

- Det er behov for fornyelse, og det søkes om en overdekt takterrasse, skrev Kritt Arkitekter i nabovarsel i desember i fjor.