Det nye ordet som du bør lære deg er «influencere». De deltar på debatter, herjer i sosiale medier og mest av alt: Tjener gode penger.

Den senere tiden har det vært full krig mellom flere bloggere om kroppskomplekser og kosmetiske inngrep. Tirsdag kveld toppet det seg på NRK Debatten.

Dette handler krangelen om

Sophie Elise har over tid gjennomført en rekke kosmetiske inngrep, og høstet kritikk for å være et dårlig forbilde. Det toppet seg da hun la ut et innlegg om å tatovert hårfeste. Det satte sinnet i kok hos influenceren Kristin Gjelsvik.

I går kveld kulminerte det på NRK Debatten mellom bloggerne og influencerne Sophie Elise, Kristin Gjelsvik, Linnea Myhre og journalisten Helene Skjeggestad.

Uavhengig av hvem som er et godt forbilde, er det én ting influencerne gjør, så er det å tjene gode penger.

De tre bloggerne som gikk til seters

Nettavisen har gått gjennom skattelister og annen tilgjengelig informasjon for å kartlegge pengemakten til bloggerne. Her er de tre som har stått midt i bloggstormen de siste dagene.

1. Sophie Elise

Sophie Elise er den som ruver øverst på pengetronen i blogg-Norge. Selv om inntektene hennes ikke nødvendigvis er de høyeste, er det hun som omsetter mest, har mest formue og har en langt større følgerskare enn de andre konkurrentene.

Navn: Sofie Steen Isachsen.
Alder: 24.
Lesere: Omtrent 35.000.
Instagram-følgere: 404.000.
Ligningsinntekt: 2,5 mill.
Ligningsformue: 7,5 mill.

Hun er sjef i aksjeselskapet «Sophie Elise» med en omsetning på 4,8 mill. og et overskudd på 3,8 mill.

2. Kristin Gjelsvik

Kristin Gjelsvik er den som har kritisert Sophie Elise tøffest. Hun drev opprinnelig bloggen Styleconnection, som ble avsluttet noen år siden. Gjelsvik fortsatte under eget navn. Hun har et enkeltmannsforetak som foreløpig ikke har rapportert offentlige regnskaper.

Navn: Kristin Elisabeth Linde Gjelsvik
Alder: 32
Instagram-følgere: 165.000.
Ligningsinntekt: 368.315 kroner
Formue: 0.

3. Linnea Myhre

Linnea Myhre er både forfatter og blogger, og har vært aktiv i debatten om blogg, influensere og forbilder. Hun har gitt ut flere bøker og skal man tro ligningstallene har hun tjent gode penger på det.

Navn: Linnea Solli Myhre
Alder: 29
Instagram-følgere: 111.000.
Ligningsinntekt: 773.563.
Ligningsformue: 2,3 mill.

Pengetoppen i blogg-Norge

Det er langt fra bare Sophie Elise som tjener godt i blogg-Norge. Her er tre influencere med feit lommebok.

4. Fotballfrue

En av dem som tjener aller mest er Caroline Berg Eriksen, mest kjent under navnet «fotballfrue». Hun er gift med fotballspilleren Lars-Kristian Eriksen, som ironisk nok er bedre kjent som mannen til Fotballfrue.

Navn: Caroline Berg Eriksen
Alder: 31
Instagram-følgere: 327.000.
Ligningsinntekt: 2,5 mill.
Ligningsformue: 3,9 mill.

Hun er registrert under selskapet Treasures, som gikk med 3,2 mill i overskudd og med en omsetning på 5,1 mill.

5. Annijor

Anniken Jørgensen «Annijor» kom inn i søkelyset etter hun reagerte sterkt på arbeidsforholdene i tekstilbransjen i Kambodsja under innspilling sammen med Aftenposten. Selv slipper hun neppe å slite med lønnsbetingelsene.

Navn: Anniken Jørgensen
Instagram-følgere: 278.000.
Ligningsinntekt: 2,3 mill.
Ligningsformue: 2 mill.

Hun opprettet et aksjeselskap under navnet Annijor i 2018, men har foreløpig ikke rapportert offentlige regnskaper.

6. Komikerfrue

Mens Sophie Elise er den som har mest formue, er det Marna Burøe som tjener mest i årlig inntekt. Hun er bedre kjent under navnet komikerfrue, og er gift med komikeren Ørjan Burøe.

Navn: Marna Haugen Burøe.
Alder: 37
Instagram-følgere: 267.000.
Ligningsinntekt: 2,7 mill.
Ligningsformue: 0.

7. Camilla Pihl

Camilla Pihl er en av bloggerne som tjener mest. Hun har en variert arbeidsdag som både gründer, blogger, modell og designer. Hun har designet sko selskapet Bianco, og utviklet en egen hud- og hårpleieserie. I fjor ga hun også ut boken «Pihl i hjertet».

Navn: Camilla Sørlie Pihl
Alder: 40.
Instagram-følgere: 116.000.
Ligningsinntekt: 1,9 mill.

Pihl har et eget selskap ved navn The Camilla Pihl Company AS som hadde omsetning på 3,3 mill i 2017. Totalt tok bloggeren ut i underkant av 1,9 mill. fra selskapet i lønn.

8. Treningsfrue

Camilla Aastorp Andersen eller «Treningsfrue» som hun kaller seg på nettet, sliter nok heller ikke med å få endene til å møtes. I motsetning til komikerfrue og fotballfrue, har hun en ektemann som er brannmann og grafiker - ikke trener.

Navn: Camilla Aastorp Andersen
Alder: 36.
Instagram-følgere: 120.000.
Ligningsinntekt: 1,45 mill.

Andersen eier selskapet Treningsfrue AS som hadde en omsetning på 2,75 mill i fjor. Selskapet gikk med omtrent én million i overskudd.