*Nettavisen* Økonomi.

Her tjuvstarter finanskjendisen

Se hva det er som har skapt norsk «kjendiskrig» i Kitzbühel.

17.03.11 21:32

Hvert år arrangerer meglerhuset SEB Enskilda en tur for Norges rikinger til skimetropolen Kitzbühel. Her møtes finanstoppene til noe faglig påfyll og skibakkene rundt byen.

Det finanstoppene er mest opptatt av er imidlertid det årlige slalomrennet, hvor det kjempes om hvem som er best blant de rike på ski.

I etterkanten av årets renn har diskusjonen gått høylydt i finansmiljøet, ikke helt uten humor, om hvem som ble årets vinner. Spørsmålet er om det ble Arthur Buchardts sønn Anders eller skientusiasten og analytikeren Henning Astrup.

Analytikeren «tjuvstartet»
På grunn av høylydte diskusjoner mellom finanstopper som Øystein Stray Spetalen, Jan Haudemann Andersen og Ola Mæle bestemte Enskilda-sjef Atle Vereide at det måtte en skikkelig granskning til.

Tirsdag ettermiddag ble redegjørelsen sendte til alle deltagerne.

- Det var som nevnt på flyet hjem et visst engasjement rundt resultatene i herrenes finale i slalåm, og vi lovet å komme tilbake med granskning av tidtakningen understøttet av dokumentasjon fra vårt profesjonelle filmteam, skriver Vereide.

I den halvalvorlige redegjørelsen skriver Vereide at alle som var ved løypa så at Astrup kom før Anders Buchardt i mål, som de to kjørte i øvelsen paralellslalom. Det merkelige var imidlertid at Buchardts tid var bedre enn Astrups i mål.

«Samlet totaltid Henning Astrup: 11.595+11.645 = 23.23; Samlet totaltid Anders Buchard: 10.984 +11.666= 22.64», heter det i redegjørelsen.

I Vereides og Enskildas granskning kommer imidlertid sannheten for en dag.

Astrup tjuvstartet. Han startet altså før Buchardt, og kom derfor først i mål.

Her kan du selv se tjuvstarten av konkurransen.

1. omgang :

HTML EMBED

2. omgang:

HTML EMBED

- Rasende Haudemann
En som skal ha tatt sin egen plassering spesielt dårlig var investoren Jan Haudemann-Andersen, ifølge Finansavisen.

Han skal ha tatt det ille opp at han ble slått av sin egen investeringsdirekør Harald Arnet, og enda verre skal det ha vært at han Øystein Stray Spetalen slo han ned i støvlene. Dette fikk han angivelig til å bli rasende på de fire innleide østerrikske tidtakerne.

- At jeg fikk 13. plass var nok riktig, men det var andre gode løpere, slike som Henning Astrup, som ikke vant, selv om han var best, sa Haudemann-Andersen til Finansavisen, da de brettet saken ut over to sider tirsdag.

Har du tips om denne saken? Send de inn her

Spetalen på andreplass
Det er videre klart at den kjente investoren Øystein Stray Spetalen tok andreplassen, mens lederen for private equity-fondet Altor, Hugo Maurstad, sikret seg tredjeplassen.

«Vi konkluderer derfor med at den verdige vinneren av SEB Enskilda rennet i Kitzbuhel 2010 var Anders Buchard. På andre plass kom Øystein Stray Spetalen og nummer tre ble Hugo Maurstad. Vi ber om forståelse for at vi ikke tar oss tid til å omtale alle 16 finalistene i samme detalj», skriver Vereide.

Sjekk hvordan resten av rikingene gjorde det i slalomrennet her

Vereide skriver for øvrig at dett i dameklassen var vant kona til hedgefond-rikingen Frode Strand-Nilsen, Merete Bø Strand-Nilsen. På andreplass kom Nina Flaten og nummer tre var Inger Lise Maurstad.

- Vi har ikke mottatt innsigelser til damenes resultatliste, skriver Vereide.

Sjekk hvordan finansdamene gjorde det her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag