*Nettavisen* Økonomi.

Hett fra dingse-himmelen

Årets store teknologiske sammenkomst foregår nå i Las Vegas. Her er flere spennende produkter.

LAS VEGAS (TV 2 Nettavisen): Det er merkelig å være på forhåndsvisninger for «de kuleste tingene» på en slik gigantmesse som CES er. En ser fort at hva arrangørene ønsker at skal være det dominerende ikke nødvendigvis er det som er det store.

Etter en dag på messegulvet er det liten tvil om at det er flatskjermer som er det virkelig store temaet. Skjermene henger over alt, og det er tydelig at HDTV-utviklingen har kommet mye lengre i USA enn den har kommet i Norge. Og når sant skal sies: Vi forstår at amerikanerne har forelsket seg i disse nye tv-ene, kvaliteten er av en helt annen verden enn det vi er vandt med her i Norge.

Samtidig virker det som om mp3-spillere ikke lenger er så stort og populært som det var en gang i tiden. Mens vi gikk rundt på CeBit i Tyskland for snart et år siden, så vi bokstavlig talt tusenvis av varianter av mp3-spillere. På CES er det fortsatt en god del spillere, men ikke i nærheten av de mengdene vi har sett tidligere.

Et par av årsakene til dette kan være den enorme dominansen til Apple og Creative som støvsuger markedet for minne, samt at avansen på produktene har gått ned betydelig ettersom de store produsentene har fått store masseproduksjonsfordeler.

Se flere av produktene som vi fant på CES den første dagen. Stikkord er digitale bakkesendinger, store skjermer, retor-produkter og underholdning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.