Gå til sidens hovedinnhold

Hevder å kunne bevise juks

OSLO TINGHUS (TV 2 Nettavisen): Økokrim mener å kunne bevise at Christer Tromsdal jukset med fakta om aksjer i barberhøvelselskapet Ruud

Christer Tromsdal (bildet) var eier i selskapet Aker Brygge Invest (ABI), som la til rette for aksjeutvidelsen for Ruud & Rye i det såkalte gråmarkedet. Investorer ble lokket med prospekter som viste hvordan Ruud & Ryes nye enestående barberhøvel skulle vinne verdensmarkedet og danke ut etablerte giganter som Gillette.

Uriktig eller villedende

- Vi kan føre bevis for at det ut i fra selskapet Aker Brygge Invest (ABI) har gått et memorandum som gir uriktige eller villedende opplysninger om aksjene i Ruud & Rye. Det går på faktaopplysninger om at det skulle gjennomføres emisjoner i selskapet i desember 1998, samt mars og april i 1999, sier politiadvokat Geir Kavlie til TV 2 Nettavisen.

Økokrim mener småsparere i Nord-Trøndelag ble villedet til å satse oppsparte sparepenger på barberhøvelselskapet som gikk på ryggen etter kort tid.

Rett i lomma

Aktor mener mange av millionene gikk rett i lommene til Christer Tromsdal og hans tidligere kompanjong Terje Lien.

Kavlie brukte nesten hele første rettsdag på sitt innledningsforedrag i saken mot Christer Tromsdal og han tidligere ABI-partner Terje Lien (40) som sammen med Tromsdal er tiltalt for grovt underslag av 25 millioner kroner fra Aker Brygge Invest (ABI).

Nektet skyld

Christer Tromsdal nektet tirsdag all skyld i saken. Onsdag klokken 09 gir han sin forklaring til Oslo tingrett.

Både Terje Lien og Christer Tromsdal har etablert seg på nytt siden aksjefadesen, melder NTB.

Lien gikk personlig konkurs og hadde ingen inntekt i 2002. Nå selger han datautstyr for eksport og hadde om lag 1 million kroner i inntekt i fjor. Christer Tromsdal hadde 1,4 millioner kroner i inntekt i fjor, opplyste han i retten tirsdag.

40 vitner

Det er stevnet 40 vitner, blant dem høvelgründerne Tom Erik Ruud og Reinhard Rye, Tromsdals tidligere samboer og daværende daglig leder av Aker Brygge Invest Anne Kathrine Heggelund, revisor Helge A. Østvold, meglertopp Jan Petter Collier og Dagbladets tidligere nyhetssjef Arve Bartnes.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus