*Nettavisen* Økonomi.

Heyerdahl skal granskes

Foto: Jarl Fr. Erichsen (Scanpix)

Orklas styreleder Johan Fr. Odfjell og Orkla-sjef Finn Jebsen skal undersøke hvilken kontakt eks-sjef Jens P. Heyerdahl har hatt med aksjonærene før styret bestemmer om Heyerdahl skal kastet ut.

Jens P. Heyerdahls angivelige kontakt med store aksjonærer i Orkla de siste ukene, var et sentralt tema på onsdagens styremøte i Orkla. Styret bestemte seg imidlertid for at kampanjen foreløpig ikke får noen konsekvenser for den tidligere Orkla-sjefen.

Først skal styreleder Johan Fr. Odfjell og konsernsjef Finn Jebsen finne ut hvem Heyerdahl har vært i kontakt med, og hva han har sagt, skriver Dagens Næringsliv. Undersøkelsen skal bære preg av å være uformell.

Jens P. Heyerdahl har 4,4 millioner i lønn for å jobbe som konsulent for Orkla-ledelsen. I tillegg disponerer han et hjørnekontor i samme etasje som Finn Jebsen.

Det er styret som har ansatt Heyerdahl på disse vilkårene, og derfor er det styret som avgjør hvilken framtid Heyerdahl skal ha i Orkla.

Ifølge DN foregikk onsdagens styremøte i gemyttlige former, og det skal ikke ha vært tilløp til munnhuggeri mellom styremedlem Christen Sveaas og konsernsjef Finn Jebsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.