Selv om navnet kanskje er ukjent for folk flest, det en svært rutinert toppleder som nå tar over et av Norges største og viktigste selskaper. Aasheim er for uten å være Hydros første kvinnelige toppsjef og rangert av bladet Kapital som Norges 14. mektigste kvinner.

Totalt vurderte bladet henne til den 96. mektigste personen i norsk næringsliv. Hun har bred industrierfaring fra både Hydro, Elkem og Statoil er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen og er i tillegg statsautorisert revisor.

I tillegg har Aasheim arbeidserfaring fra Arthur Andersen & Co og en rekke styreverv, blant annet styreleder i Norsk Industri siden 2015.

Konserndirektør

Aasheim er nå konserndirektør og leder for Hydros forretningsområde primæraluminium, en stilling hun har hatt siden 2008. Hun har jobbet innen industrien hele sin karriere, blant annet i Elkem, Statoil og Hydro, der hun har tilbrakt totalt tolv år.

Aasheim har tidligere vært leder for den globale industriforeningen International Aluminium Institute og Norsk Industri og vært styremedlem i entreprenørselskapet Veidekke og gjødselselskapet Yara.

– Jeg ser veldig fram til å lede Hydro på veien videre sammen med våre 35.000 kompetente og engasjerte kolleger over hele verden, sier Aasheim i en pressemelding.

Utfordrende

– Jeg er overbevist om at vi har det som skal til for å gjøre en utfordrende situasjon, for Hydro og den globale aluminiumsindustrien, om til muligheter som vil utvikle selskapet videre, sier den nye toppsjefen i meldingen.

Svein Richard Brandtzæg ble administrerende direktør i Hydro i mars 2009. Ifølge pressemeldingen fra selskapet har han besluttet å tre tilbake etter ti år som konsernsjef.

Brandtzæg har jobbet i Hydro i 33 år og vil bli i selskapet fram til utgangen av 2019. Han vil fungere som rådgiver for den nye konsernsjefen og Hydros teknologistyre.