Onsdag klokken 09.00 kunne administrerende direktør Karl Johan Lier ringe i den berømte bjellen og juble over den største børsnoteringen siden oljegiganten Statoil - nå Equinor - gikk på børs i 2001.

10 minutter inn i børsdebuten var Autostore-aksjen opp 10 prosent - og aksjen stabiliserte seg der lenge. Den siste halvtimen svingte aksjen imidlertid voldsomt, og da børsen stengte for dagen var oppgangen redusert til 3,23 prosent. Det tilsvarer en markedsverdi på nær 110 milliarder kroner.

Dermed er selskapet på papiret flere milliarder kroner mer verdt enn i morges.

– Dette er en merkedag for selskapet. Vi opplever sterk vekst i et fantastisk marked, og vi tror at denne utviklingen vil fortsette i mange år fremover, sier administrerende direktør Karl Johan Lier til Nettavisen Økonomi.

– Dere har fått en solid start på børs så langt?

– Vi har hatt mye å gjøre, men vi har fått fulgt litt med. Vi er fornøyd med starten, sier Lier.

Nest største gjennom tidene

Autostores markedsverdi ved børsnotering var på 103,5 milliarder kroner. Til sammenlikning var børsverdien til Statoil 149,3 milliarder kroner i 2001.

– Det er den største noteringen på 20 år og den nest største gjennom tidene i Norge, bekrefter Oslo Børs' kommunikasjonssjef Catherine Lorvik Segerlund til Nettavisen Økonomi.

Det er også den nest største noteringen på Euronexts markeder så langt i år, kun slått av noteringen av Universal Music Group i Amsterdam. Universal hadde en markedsverdi ved børsnotering på 33,5 milliarder euro - eller rundt 327 milliarder kroner.

Euronext driver seks verdipapirmarkeder og fem derivatmarkeder i Europa.

Verdien har skutt i været

Det norske robotselskapet har hatt enorm suksess, og har store navn som Siemens, Puma, Lufthansa og Gucci på kundelista. I april kjøpte det japanske gigantfondet Softbank 40 prosent av Autostore for over 23 milliarder kroner.

Før børsåpning sa porteføljeforvalter Leif Eriksrød til svenske Dagens Industri at han var skeptisk til verdivurderingen av selskapet på 103 milliarder kroner.

– Jeg har aldri sett noe liknende. Det er et selskap som kan vise til en veldig sterk underliggende vekst i mange år, men vurderingen er veldig, veldig høy, sier Eriksrød til DI.

Onsdag sier Eriksrød til Nettavisen at Autostores børsoppgang ikke har endret hans syn på selskapet som en i overkant dyr aksje.

– Vi holder oss unna, så får vi heller gi aksjen noen måneder og så se det an. Akkurat nå er det veldig lite fri flyt i aksjen og mange andre faktorer som påvirker kursen, sier Eriksrød.

Konsernsjef Karl Johan Lier i Autostore sier til Nettavisen at han ikke kan kommentere prisingen i utgangspunktet, men:

– Vi er et vekstselskap med høy inntjening i et underpenetrert marked. I dag er 15 prosent av verdens lagersystemer automatisert. Om ti år vil 75 prosent av lagrene være automatisert på grunn av megatrender som økt netthandel og robotisering. Vi skal ta nye markedsandeler hele tiden fremover, sier Lier.

Porteføljeforvalter Eriksrød sier at Autostore nyter godt av et uvanlig hett aksjemarked fra start.

– Det er en høy verdsettelse, men hvilke investorer som driver den er vanskelig å si. Det er mange typer, sier porteføljeforvalteren.

Allerede før børsnoteringen var Autostores markedsverdi større enn giganter som Salmar, Orkla, Schibsted og Gjensidige - eksemplifisert i grafen fra porteføljeforvalter Gunnar J. Torgersen i Holberg Fondene:

Solgte enhjørningen i 2017

Milliardær og gründer Jakob Hatteland solgte «enhjørningen» Autostore i 2017 til investeringsselskapet EQT, etter å ha bygd opp selskapet siden 1996.

I 2019 solgte EQT seg ned til en pris som verdsatte Autostore til 16 milliarder kroner, som var fire ganger mer enn kjøpsprisen noen få år tidligere. Siden har selskapets verdi økt med over 500 prosent.

Autostore har installert 667 systemer i mer enn 37 land for et bredt spenn av næringer. Se Stavrum & Eikelands intervju med Autostore-sjef Karl Johan Lier i videovinduet under: