Mandag skrev Nettavisen om paret som fikk seg et sjokk da de byttet ut laminatgulvet i sitt nykjøpte hus. Det var alt annet enn hyggelige ting som skjulte seg under gulvet.

I dag kan du få hjelp til dine bolig- og hyttespørsmål her på Nettavisen.

NETTMØTE: Advokatene i Help forsikring svarte deg på dine hus- og hytteproblemer. Les svarene nederst.

Kjøpte hus med støyende rør
En av Nettavisens lesere har kjøpt en sokkelleilighet, men plages svært av støy fra naboens rør og trapp i andre etasje. Kjøperen har gjort målinger som viser at støyen er over den tillatte grensen. Støyproblemet ble ikke nevnt i salgsoppgaven.

Vi har målt med støymåler og det er over grensen.

- Siden lydmålingene overstiger de aksepterte verdiene i forskriften, er det grunn til å tro at det er verdt å gå videre med saken, mener advokat Tore Strandbakken i Help forsikring.

Naboene vet om problemet
Leseren forteller at de som bor i andre etasje har visst om problemet, men den som solgte sokkelleiligheten har nå flyttet og Notar eiendomsmegler har nå lagt ned sitt kontor i byen. Hva skal leseren gjøre?

- Siden det er grunn til å anta at selger har vært kjent med problemet, gjør det saken desto sterkere. Her bør det innhentes en skriftlig bekreftelse fra naboen om at nabo og eventuelt selger har vært kjent med problemet. Så anbefaler jeg kjøperen om å ta kontakt med en advokat. Dette bør gjøres så snart som mulig, ettersom reklamasjonen må fremsettes innen rimelig tid etter at problemet avdekkes, råder Strandbakken.

NETTMØTE: Les svarene om hus- og hytteproblemer nederst.

Vil overta jordlapp
En annen leser vil kjøpe en jordlapp fra naboen sin, og lurer på hvordan de skal gå fram for at kjøpet blir korrekt gjennomført og registrert.

- Her må du blant annet søke kommunen om en grensejustering. Sammen med de andre prosessene er dette nokså omstendelig og det vil påløpe endel kostnader, svarer advokat Arne Johan Almeland.

Les hele spørsmålet og svaret nederst i artikkelen.

Les flere artikler fra Nettavisen.no/Bolig:

Fytti katta for en stank

- Nå er det smart å leie

- Boligprisene ned 20 prosent

Disclaimer:

Det tas forbehold om at omstendigheter knyttet til enkeltsaker kan legge føringer på det enkelte saksforhold som advokaten ikke kjenner til. Rådene fra Nettavisens ekspertpanel er gitt på generelt grunnlag, og/eller basert på de opplysninger som fremkommer av lesernes spørsmål. Advokatene kan ikke holdes ansvarlig for de rådene som gis.