*Nettavisen* Økonomi.

Hodepinen over for matbutikkene

Foto: (Foto: Scanpix)

Produsentene av hodepinetabletter snur etter at Konkurransetilsynet varslet om inngrep mot apotekkjedenes krav om eksklusivitet på reseptfrie merkevarer.

09.12.03 10:15

Produsentene har nå bestemt seg for å selge Paracet, Ibux og Otrivin til dagligvarehandelen.

–Vi tar leverandørenes beslutning til etterretning. Apotekene er klare til å konkurrere, både på pris og med faglig dyktige ansatte som kan gi kundene gode råd, uttaler direktør Oddbjørn Tysnes i Norges Apotekerforening i en pressemelding, ifølge NTB.

Konkurransetilsynet varslet i forrige måned et forbud mot apotekkjedenes krav overfor produsentene om eksklusivitet på reseptfrie merkevarer.

Det varslede inngrepet rettet seg ikke mot produsentene, de kunne fritt velge om de for eksempel ville framstille egne merkevarer for salg til dagligvarehandelen.

Produsentene har nå likevel besluttet å selge de samme kjente merkevarene til Rimi, Rema og andre, og ikke fremstille lignende produkter med andre navn.

1. november i år ble det åpnet for salg av reseptfrie legemidler utenom apotekene. Enkelte leverandører nektet imidlertid å levere kjente merkevarer til butikker og bensinstasjoner fordi apotekene krevde eksklusivitet.

Konkurransetilsynet kom fram til at apotekkjedenes press mot leverandørene kunne føre til begrenset konkurranse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.