*Nettavisen* Økonomi.

Hokus-pokus løfter Opticom

Spekulanter som sverger til teknisk analyse driver aksjekursen i Opticom til værs. Og de får drahjelp fra ryktemakerne på børsen.

02.12.03 14:49

Aksjekursen i it-selskapet Opticom har gått i taket de siste dagene. Tirsdag morgen brøt kursen gjennom 100 kroner for første gang i år, og aksjeracet fortsatte utover formiddagen.

Grensa på 100 kroner var ansett som en viktig psykologisk barriere. Nå håper de største optimistene på at himmelferden fortsetter.

”Vær oppmerksom på at det er MEGET tett på at en 2 års trading-range brytes nå. Det er lite motstand opp til 500 fra nivå 102-104”, skriver ”CS” i et innlegg på aksjeforumsidene til Hegnar Online.

- Klar kjøpskandidat

Også ekspertene i aksjemarkedet peker på at 100-kronersgrensa var et viktig motstandsnivå.

- I henhold til teknisk analyse er aksjen er klar kjøpskandidat, sier en analytiker til TDN Finans.

Rykter om en refinansiering av datterselskapet Thin Film Electronics bidrar også til å drive kursen oppover. Det har ikke kommet noen offisielle nyheter fra Opticom-hold som kan forklare kurs-boomen de siste dagene.

- Det er teknisk analyse som trekkes frem av de fleste i markedet. Det er jo slik at Opticom er en aksje som drives av teknisk analyse, det er jo ikke så mye fundamentalt å ta tak i, sier analytikeren.

Proffene er med

Det som er litt spesielt i Opticom-sammenheng denne gangen, er at daytraderne ikke er alene om å drive kursen i været. Store meglerhus som AGB Sundal Collier og Carnegie er blant dem som har formidlet de største transaksjonene både i går og i dag, mens nettmeglerne Stocknet, Nordnet og NetFonds havner lenger nede på lista.

Ingen av meglerhusene TV 2 Nettavisen har vært i kontakt med tirsdag, vil innrømme at de har et ”case” på Opticom om dagen.

- Ja vel, svarer meglersjef Geir Ringstad når TV 2 Nettavisen konfronterer ham med at AGB Sundal Collier troner øverst på statistikken over nettokjøpere.

Ringstad vil ikke svare på om han har tro på aksjen på litt sikt.

- Det vil jeg ikke kommentere, sier han.

Heller ikke superinvestor Tore Aksel Voldberg, som har vært med på både oppturer og nedturer i Opticom de siste årene, vil kommentere aksjerallyet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.