*Nettavisen* Økonomi.

Holder hodet over vannet

Oslo Børs åpner torsdag marginalt i pluss tross en del skuffende kvartalsrapporter.

12.05.05 10:28

Statoil faller 5 prosent fra starten av, men det aller meste av dette kommer av at aksjen i dag går uten rett til årets utbytte.

Men selv om man korrigerer for dette, er det et lite fall for Statoil og for Hydro. Det kan komme av at oljeprisen har falt etter at det i går, onsdag, kom tall som viste fullere råoljelagre enn ventet i USA.

Lakseselskapet Pan Fish faller 14 prosent til rekordlave 1,15 kroner, etter en resultatrapport som også omfattet melding om at selskapet må hente inn nye penger i en emisjon og at bankene vil konvertere gjeld til 700 millioner kroner til aksjer.

Ekornes faller nær 5 prosent, og følger dermed opp et fall fra i går, etter det markedet oppfattet som en skuffende kvartalsrapport.

Norwegian faller 2 prosent etter å ha meldt om fortsatt store underskudd i første kvartal i dag tidlig. Selskapet opprettholder imidlertid målet om at de tre neste kvartalene i år samlet sett skal gi overskudd på driften.

Offshoreselskapet Petrolia Drilling er børsvinner, med en oppgang på 8 prosent, etter at styremedlem Berge Gerdt Larsen har kjøpt aksjer.

Selv om enkelte aksjer faller betydelig i dag, er det likevel en positiv bredde i markedet - det er flere aksjer som stiger enn som faller. Totalt sett er hovedindeksen på Oslo Børs opp 0,2 prosent til 253,0 poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.