Gå til sidens hovedinnhold

Holdingselskaper får skattesjokk

Investorer i holdingselskaper får ekstraskatt på overskudd skapt i 2003 på grunn av overgangsregler i forbindelse med skattereformen. - Latskap, sier skatteadvokat.

Overgangsregler for selskaper gjør at du får redusert kostprisen med mottatt utbytte allerede fra kommende årsskifte, skriver Finansavisen.

- Jeg taper selv mellom 500.000 og 600.000 kroner på dette. Det er jo ren plyndring sier investor Bjørnar Olsen fra Tønsberg til avisen.

Administrative problemer
Han har sendt brev til både Per-Krisitian Foss, Siv Jensen og Skattebetalerforeningen, men har bare fått til svar at det blir for vanskelig rent administrativt å tilpasse reglene.

Problemet ligger i at du nå får mer skatt dersom du tar utbytte via et investeringsselskap enn om du mottar dette direkte.

- Slik reglene er nå, vil man over natten få utbytteskatt fra virksomhet bedrevet i 2003 og som utbetales som utbytte til holdingsselskapet i 2004. Hvor er forutsigbarheten, spør Olsen.

Han mener det er merkelig at en sosialdemokratisk regjering klarte å tilpasse reglene da de håndterte differensiert utbytteskatt, mens en borgelig regjering ikke klarer det samme.

- Latskap
Olsen får støtte fra skatteavdokat Eivind Ludvigsen, som mener det er latskap fra regjeringens side og ikke administrative vanskeligheter som ligger til grunn.

- Det som trengs er et lovverk og et par skjemaer. Det skulle jeg klart å lage. Men både Finansdepartementet og skatteetaten har fått en holdning om at alt er så forferdelig vanskelig. Det har jeg liten sans for, sier Ludvigsen.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger