Gå til sidens hovedinnhold

Holdt Orkla utenfor

Orkla satte hardt mot hardt, etter at de følte seg tilsidesatt i Aker RGIs kreditorforhandlinger.

Da Orkla sendte ut en pressemelding om at Røkke-selskapet Norway Seafoods hadde problemer med å innfri et lån på 600 millioner kroner til dem, lå det en lang og fortiet historie bak, skriver Dagens Næringsliv.

Orkla hadde fått beskjeden fra Norway Seafoods et par dager i forveien, og administrasjonen begynte da et hektisk arbeid med å kartlegge gjelden i Aker RGI-systemet.

De fant at det var gjort store endringen i blant annet forfallstidspunkter, uten at Orkla var innviet i dette. Orkla følte at de uten å vite det hadde blitt presset bakover i køen av kreditorer.

Røkkes bankforbindelser DnB og Gjensidige NOR var redde for at Aker RGI ville kollapse fullstendig, og korthuseffekten dette ville få. De hadde på vårparten i år satt i gang en handlingsplan for å redde Røkke-systemet. Orkla var imidlertid redde for at bankenes arbeid skulle gå foran deres interesser.

Røkke på sin side anså at Orkla ville gjøre om lånet til Norway Seafoods til aksjer i Røkke-selskaper, hevder avisen. Fra Orkla-hold hevdes det derimot at Røkke bevisst har nedprioritert lånet, etter at han gikk på en smell da han forsøkte å hjelpe tidligere konsernsjef Jens P. Heyerdahl med å beholde makten i Orkla.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene