*Nettavisen* Økonomi.

Høstens mobilnyheter

I løpet av de neste månedene kommer et ras av nye, spennende mobiler i butikkene. Her er alle nyhetene vi venter på.

11.08.05 11:35

Lurer du på å kjøpe ny mobiltelefon, eller heller vente? TV 2 Nettavisen viser deg hvilke mobiler som kommer til Norge i høst.

Høsten blir preget av 3G-mobiler, musikk og design, og alle produsentene slipper én eller flere nye modeller. Vi viser deg alle de 25 nye mobilene som lanseres i løpet av de neste månedene.

Se alle lanseringene fra Nokia, Sony Ericsson, LG, Motorola, Siemens, Samsung og Qtek i bildekarusellen nederst i saken.

Nokia N91
Her satser Nokia på musikkelskeren. Denne mobilen har plass til ikke mindre enn 3.000 sanger, takket være en harddisk på fire gigabyte.

N91 gir opp til 12.5 timer lyd via en integrert høyttaler eller hodetelefoner og fjernkontroll, og støtter en rekke ulike musikkformater - inkludert MP3, M4A, AAC og WMA.

Finnene har også satset på kvalitetstilbehør, og musikkmobilen er kompatibel med ulike typer tilbehør fra Bose, Harman Kardon, JBL og Sennheiser.

Mobilen har støtter 3G-nettet og Edge, har i tillegg støtte for trådløse nett, og har innebygd kamera med hele 2 megapiksler.

Se bildene nederst i saken.

Sony Ericsson W550i
Dette er "billigversjonen" av akkurat lanserte W800. W550i rommer mellom 60 og 120 låter i mp3 eller AAC-format på et internminne på 256 MB. Støtte for minnekort er dessverre ikke bygd inn.

Telefonen skal i tillegg være beregnet på spillfantastene, og har forhåndsinstallert 3D-versjoner av Worms Forts: Under Siege 3D, Extreme Air Snowboarding og en ny flerspillerversjon av Midways Gauntlet. W550i støtter flerspillerbruk med peer-2-peer via Blåtann.

I tillegg har W550i FM-radio og 1,3 megapikslers kamera.

Se bildene nederst i saken.

Nokia N90
Nokia N90 er en kameramobil med hele 2 megapikslers kamera og Carl Zeiss-optikk. Mobilen har autofokus og 20 x digital zoom, innebygd blits, makromodus for nærbilder, og videoopptak med innebygde redigeringsfunksjoner.

Og dette er ikke det vanlige, dårlige videoopptaket vi er vant med fra mobiler. Nokia hevder at kameraet er i stand til å ta opp video i VHS-kvalitet.

Skjermen på dekselet fungerer som en elektronisk kamerasøker, og folder du ut og vrir hovedskjermen er Nokia N90 er klar til å kunne spille inn video i MP4-format.

Nokia viser at de er seriøse når det gjelder det nye mobilnettet, og N90 støtter både Edge og 3G. Dermed kan du både surfe lynraskt på internett, og sende og motta store datamengder.

Se bildene nederst i saken.

Dette er 3G
Etterfølgeren til gsm og gprs-nettet, og kalles ofte mobilkommunikasjonens svar på bredbånd.

3G lar deg surfe raskt på internett via mobilen din. Teknologien gir dataoverføringshastigheter på – teoretisk - inntil 2 Mbps via mobiltelefoner, håndholdte pc-er og liknende.

Siemens SL75
SL75 er en lekker liten glidetelefon, og kommer med støtte for Edge, slik at du også kan laste ned og surfe raskt på internett. Her kan du lese mer om SL75.

Telefonen har innebygd megapikselkamera, Blåtann og en mediaspiller for å spille av musikk og videoklipp.

Det eneste vi er litt skuffet over, er kvaliteten på skjermen. Selv om den støtter 256.000 farger er oppløsningen rett og slett for svak.

Dette er Edge
Med edge vil mobiltelefoni-operatørene kunne tilby hastigheter opptil 384 kbps, men faktisk hastighet vil være noe lavere.

På litt mer forståelig norsk betyr det at du får en fart på mobilsurfingen din som går minst like raskt som når du bruker en dobbel isdn-linje for å surfe på PC-en din.

Fordi Edge går noe saktere enn 3G, kalles teknologien ofte 2,5G

Mobilen kommer i høyglanset sort, hvitt og sølvfarget, og vil koste rundt 3.200 kroner.

Se bildene nederst i saken.

Qtek 9100
Dette er etterfølgeren til Qtek S100, og kanskje høstens mest spennende lansering for de mer avanserte brukerne. Nytt i 9100 er et fullverdig tastatur som skjuler seg under telefonen, og mobilen kommer med integrert trådløst nettverk og Edge.

Qtek 9100 kommer med nyeste versjon av Windows Mobile, Windows Mobile 5.0 for Pocket PC Phone Edition og 1,3 megapikslers kamera

Se bildene nederst i saken.

Motorola Vx3
V3x sine samlede mål er 99 x 53 x 20 millimeter, den tynneste 3G-telefonen vi har sett. Det er innebygd ett kamera med 2 megapiksler, og ett med 0,3 megapikser. Hovedkameraet har 8 x zoom, makromodus og fotolys.

Internminnet på 5 MB lar deg lagre en del bilder og musikk på mobilen, og du kan også utvide minnekapasiteten med eksterne minnekort.

Vx3 har også en mediespiller som spiller av mp3-filer og video, men ikke Edge-støtte

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag