Gå til sidens hovedinnhold

Hotellfesten fortsetter

Fjoråret var et av tidenes beste for hotellbransjen. Nå forsetter oppturen.

Tall fra Statistisk sentralbyrå er gledelig lesning for de fleste i hotellbransjen. I februar ble det registrer 1,31 millioner overnattinger ved norske hoteller. Det er ett prosent sterkere enn for samme periode i 2004.

Det er de norske hotellgjestene som bidrar mest til veksten. Antall norske gjester økte med hele tre prosent i perioden, mens antallet utenlandske gjester sank med like mange prosent.

De nye februartallene for norske overnattinger er de høyeste som noen gang er registrert. Tallene for utenlandske overnattinger er på sin side det fjerde laveste siden 1990. Sammenlignet med februar 2005, året etter OL på Lillehammer, er antallet utenlandske overnattinger 23 prosent lavere.

Også norske campingplasser registrerer en vekst i antall overnattinger. I februar 2004 ble det registrert 161.000 overnattinger ved campingplasser, og i år var tallet 148.000 overnattinger. Økningen på ni prosent kommer også her fra overnatinger gjort av norske kunder. Tallet på norske overnattinger økte med 14 prosent, mens tallet på utenlandske gikk med 24 prosent.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken