Hovedtiltalte slapp vitneboksen

Odd Gunnar Ramfløy (47) slapp å vitne mot sine to brødre som er tiltalt for å ha medvirket til å lure millionbeløp ut av Røde Kors.

13.09.04 14:06

Tidligere økonomidirektør i Røde Nors, Odd Gunnar Ramfløy, er hovedtiltalt i saken, men rettsprosessen mot ham er utsatt grunnet hans sviktende helse.

Mandag morgen var han innkalt til å vitne i rettssaken mot de øvrige tre tiltalte.

Ramfløy sa først han var for syk til å forklare seg, men dette godtok ikke tingrettsdommer Liv Synnøve Taraldsrud. Hun hadde nylig konferert med hans behandlende lege. Legen mente Ramfløy var i stand til å forklare seg.

Da Ramfløy ble meddelt dommerens syn, valgte han en annen taktikk. Ramfløy påberopte seg straffeprosesslovens paragraf 123, som fritar fra vitneplikt dersom man skal forklare seg om forhold man selv risikerer å bli straffet for.

Odd Gunnar Ramfløy kunne derfor forlate rettssal 317 i Oslo Tinghus uten å ha besvart spørsmål fra Økokrim og de øvrige forsvarerne.

- Det er naturlig å få hovedtiltaltes forklaring i en sak om økonomisk utroskap, der de øvrige tiltalte er anklaget for å ha roller som medvirkere, har førstestatsadvokat Lars Stoltenberg uttalt til TV 2 Nettavisen

Onsdag begynner prosedyrene i saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag