*Nettavisen* Økonomi.

Høy ledighet får ansatte til å yte mer

Arbeidsgivere mener den høye arbeidsledigheten får de ansatte til å yte mer for bedriften, og at den gjør det lettere å få tak i kvalifisert arbeidskraft. Enkelte mener også at ledigheten er med på å senke sykefraværet.

54 prosent av arbeidsgiverne mener den høye arbeidsledigheten får de ansatte til å yte større innsats for bedriften, mens 35 prosent er uenige i dette, viser en undersøkelse gjennomført for Deloitte & Touche.

Ifølge undersøkelsen er det spesielt innen industri, varehandel og tjenesteytende næring at flest ansatte tar større ansvar og øker innsatsen.

Enklere å få arbeidskraft
47 prosent mener den høye arbeidsledigheten gjør det enklere å få tak i kvalifisert arbeidskraft, mens 44 prosent er uenige.

Bedriftsledere i mer enn annenhver bedrift innen industri og tjenesteytende sektor mener at tilgangen på kvalifisert arbeidskraft øker i takt med arbeidsledigheten.

Mest ned for industriarbeidere
Et flertall av bedriftslederne mener sykefraværet ikke går ned når ledigheten øker, mens 35 prosent imidlertid tror ledigheten gjør sitt til å senke sykefraværet.

Flest bedriftsledere innen industri mener sykefraværet går ned i det arbeidsledigheten øker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.