Nå begjærer Egertorget Invest, som leier ut lokalene til Høyer Egertorget, butikken konkurs. Saken skal opp i Oslo tingrett 12. mai.

Årsaken er manglende husleie.

Egertorget Invest leier ut butikklokaler til Høyer Egertorget i Øvre Slottsgate 23-29, Akersgaten 28 og Karl Johans gate 23B (Eger).

Nyheten kommer få uker etter at Børsen skrev at Høyer Egertorget må møte gårdeier i retten i slutten av august, fordi Høyer ikke har betalt forfalt husleie.

Har forsøkt å finne løsninger

Ørnulf Høyer, gründer, eier og daglig leder av Høyer-gruppen, ønsker ikke å svare på Nettavisens spørsmål knyttet til konkursbegjæringen, og om årsaken til at de ikke har betalt husleie, på nåværende tidspunkt.

– Verken vi eller den andre parten synes det er riktig å dele noe på forhånd, før det er tatt opp i retten. Vi vil løse dette på vanlig måte, sier han, som heller ikke er tilgjengelig for flere spørsmål fredag.

Adm. direktør Annette Lund i Promenaden Management, som eier utleieselskapet Egertorget Invest, bekrefter at selskapet har begjært Høyer Egertorget konkurs.

- Vi har over tid forsøkt å komme til andre løsninger sammen med leietaker. Det har vi dessverre ikke lyktes med. Nå avventer vi behandlingen av saken, opplyser Lund til Nettavisen i en e-post.

Salgsinntektene for Høyer Egertorget gikk ned med drøye 19 prosent fra 2019 til 2020, fra 98,4 millioner kroner til 79,5 millioner kroner, ifølge regnskapstallene. Årsresultatet var nesten to millioner kroner dårligere i 2020 enn i 2019, og endte på minus 6,3 millioner kroner.

Høyer har i flere år hatt en butikk på Egertorget midt på Karl Johan i Oslo, men i fjor høst ble det besluttet å avvikle denne butikken, og flytte den til Paleet. Butikken hadde planlagt åpning 22. april i år, ifølge Tekstilforum.no. Butikken er imidlertid ikke åpen per 6. mai.

Les også: Kjempehopp i norsk shopping

Har slitt i flere år

Høyer har en rekke designmerker i sortimentet, og har i flere år slitt med omsetningen. Årsresultatet var ned 95 prosent mellom 2016 og 2018. I januar 2020 skrev imidlertid Nettavisen at Høyer økte både salget og resultatet i 2019.

Selv om salget gikk ganske bra, hadde salget i butikken på Egertorget gått kraftig ned. Ørnulf Høyer sa til Nettavisen i 2020 at mye av nedgangen simpelthen skyldes at det ikke går an å parkere i sentrum lenger.

Det uttalte han halvannet år etter at han sa til Nettavisen at store kostnader til leie av butikklokale er grunnene til at mange butikker sliter.

Samtidig mente Høyer at eiendomsskatten på næringseiendom i Oslo, som ble innført i 2017, ødelegger for handelen.

- Gårdeierne betaler oftest ikke fem flate øre. Det står i de fleste leiekontraktene at alle skatter og avgifter som de pålegges fra myndighetene kan faktureres videre til oss som driver butikkene, så da gjør de det. Dette oppleves som dypt urettferdig, og politikerne bør derfor merke seg at eiendomsskatten er en katastrofe for mange retailerne, sa han til Nettavisen i 2018.

Høsten 2020 ble det kjent at kleskjeden etter flere tøffe år hadde fått inn en stor utenlandsk investor, og hadde som mål å omsette for 1,7 milliarder innen 2025. Høyer sa samtidig at de skulle åpne 14 nye fysiske butikker.

Les også: Disse bildene vekker oppsikt – her er varene som ikke kommer til Norge