HP leverer i alle sektorer

HP-sjef Fiorina leverer solide kvartalstall.

HP-sjef Fiorina leverer solide kvartalstall. Foto: Scanpix

Hewlett-Packard kunne vise til solide tall det første kvartalet i selskapets regnskapsår. IT-giganten går med overskudd i alle fire produktområder.

20.02.04 10:07

Både personlige systemer, bedriftssystemer, skrivere og bilder, og service og tjenester går med overskudd.

Carly Fiorina karakteriserte kvartalet som det mest balanserte siden fusjonen med Compaq. Men hun er ikke like optimistisk for bransjen som helhet.

HPs toppsjef ser for seg en vekst i 2004 på opp mot 2 prosent, mye mer nøkternt enn sine kolleger, og viser til at kundene er langt mer forsiktige enn de har vært.

Dollarkursen påvirker
HPs omsetning vokste med 9 prosent til 19,5 milliarder dollar, men korrigert for sviktende dollarkurs er veksten på beskjedne én prosent.

IT-kjempen økte resultatet med 30 prosent til 936 millioner dollar. Det tilsvarer 30 cents per aksje.

Fiorina tror på enda bedre tider i 2004, og mener omsetningen vil ligge mellom 19,2 milliarder dollar og 19,6 milliarder, med et resultat per aksje på 34 cents.

Innen bedriftssystemer – servere, lagring og programvare– økte omsetningen fra 3,7 milliarder dollar til 3,9 milliarder, og driftsoverskuddet fra minus 82 millioner dollar til pluss 108 millioner.

Største PC-leverandør
Personlige systemer – i hovedsak PC-er – økte omsetningen med 20 prosent til 6,2 milliarder dollar, etter at HP solgte 23 prosent flere enheter. Resultatet for denne avdelingen ble nesten doblet, fra 33 millioner dollar i fjor til 62 millioner i år, og Fiorina er fornøyd med å ha blitt verdens største PC-produsent.

Tjenesteavdelingen økte omsetningen til 3,2 milliarder dollar, eller 6 prosent, men måtte se at resultatet falt med nesten 25 prosent til 258 millioner dollar.

Skrivere og bildeprodukter har i alle år vært HPs viktigste produktområde. I første kvartal økte omsetningen nesten 6 prosent til 5,9 milliarder dollar, mens resultatet økte med litt over 6 prosent til 968 millioner dollar.

Det betyr at skrivere og bildeprodukter alene står for 70 prosent av driftsresultatet, med 30 prosent av omsetningen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.