Gå til sidens hovedinnhold

Humortopp Thomas Giertsen tapte millioner på aksjer

En rekke skikkelige bomskudd på børsen ga Thomas Giertsen et aksjetap på to millioner kroner i fjor.

Thomas Giertsens private investeringsselskap Egeberg Holding gikk på en real aksjesmell i fjor.

Giertsen tapte over to millioner kroner på aksjer i fjor. Nedturen skyldes at humortoppen har større investeringer i en rekke selskaper der kursen kollapset i løpet av fjoråret.

Det førte til at selskapets årsresultat mer enn halverte seg til 2,1 millioner kroner, fra 4,5 millioner året før.

Les også

Martin Andresens SkeidarLiving tapte 98 millioner kroner

Stortap

Egeberg Holding er Giertsens private selskap og eier blant annet 24,8 prosent av produksjonsselskapet Feelgood. Egeberg Holding har imidlertid også investert i diverse aksjer og fond på Oslo Børs, og der har avkastningen vært heller skral. Selskapet har investert 6,02 millioner i aksjer og fond og satt ved utgangen av fjoråret igjen med en markedsverdi på 5,98 millioner kroner, altå et tap på 41.000 kroner.

- Hvert år gjøres regnskapsmessige verdijusteringer. Posten reflekterer avviket ift tidligere verdijustering, samt verdijustering gjort for det aktuelle regnskapsåret, skriver Giertsen i en tekstmelding til Nettavisen.

Les også

I disse landene må du aldri gi tips på restaurant

Bom på bom

Ifølge aksjonærregisteret hadde Egeberg Holding ved utgangen av fjoråret blant annet en større eierpost i B2 Holding, der verdien nesten halverte seg i fjor. Protector Forsikring er et annet selskap Giertsen har investert i, hvor aksjeverdien halverte seg i fjor. En fjerde storinvestering er Bank Norwegians eierselskap Norwegian Finans Holding, der aksjen falt fra 90 til 60 kroner i løpet av fjoråret.

Alle disse selskapene hadde Giertsen aksjeposter i også i 2017.

I tillegg har Giertsen i løpet av fjoråret investert i Gaming International Group, hvor aksjeverdien falt fra 50 til 22 kroner aksjen i løpet av 2018.

Nettavisen viser hundrevis av kamper på Norway Cup. Se ditt lag her.

Kommentarer til denne saken