Gå til sidens hovedinnhold

Hun er årets kvinnelige gründer

Gry Cecilie Sydhagen fra bedriften Metizoft AS er Årets kvinnelige gründer 2009

– Jeg er imponert over Sydhagen og hennes evne til å sørge for at bedriften hun driver er i stadig utvikling og fremdrift. Hun er en rollemodell og er absolutt verdig tittelen «Årets kvinnelige gründer», sa statsråd Sylvia Brustad da hun i dag delte ut et tilskudd på en million kroner til Sydhagen (Metizoft AS).

Prisen var et initiativ fra statsråden, og viser ifølge en pressemelding fra Nærings- og handelsdepartementet at regjeringen mener alvor i sin satsing på kvinnelige gründere.

– Denne prisen betyr enormt mye for meg. Jeg har jobbet hardt for å oppnå dette og i dag blir jeg anerkjent for jobben jeg gjør, sier Sydhagen.

Bredde og internasjonalt potensial
Innovasjon Norge mottok i overkant av 50 forslag til kandidater, hvorav seks ble plukket ut som finalister.

Blant de seks finalistene finner vi i tillegg til vinneren: Turid Bergersen (Acu Friend AS), Mette Grimsgaard og Charlotte Bjørn Gamst (Handy Size AS), Runhild Gammelsæter (Regenics AS), Vibeke Jahr (Squarehead AS) og Tine Rørvik (Norner Innovation AS ).

– Fellesnevneren for finalistene er et betydelig potensiale til vekst, både i Norge og internasjonalt, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge Gunn Ovesen Ovesen.

I en klasse for seg
I juryens begrunnelse heter det at «Sydhagen opererer i en svært mannsdominert og tradisjonsbunnet næring. Hennes personlige drivkraft og ukuelige optimisme blandet med sunn realisme vil føre henne langt. Hun har ambisjoner, pågangsmot, gjennomføringsevne, hun er løsningsorientert og evnen til å tenke innovativt og kreativt.»

Juryen trekker også frem bedriften Metizoft AS, og dets potensial i sin vurdering av kandidaten.

– Bedriften er i en klasse for seg selv. Dette gjelder både produkt, bedriftsutvikling, mål og internasjonalisering. Konseptet er i forkant av utviklingen i en tradisjonsbundet bransje, kombinerer software og miljøbehov og løser et komplisert behov for kunden, uttaler juryen.

Metizoft AS har lovende markedsutsikter nasjonalt og internasjonalt. Den har en strukturert og tydelig profil. Bedriften har et veldig godt økonomisk fundament, og har hatt god vekst. Bedriften ligger også an til en betydelig vekst i 2009.

Kommentarer til denne saken