Gå til sidens hovedinnhold

Hun er årets kvinnelige gründer

Gründer Sigrun Syverud stakk av med seieren.

På selveste kvinnedagen kårer Innovasjon Norge årets kvinnelige gründer. Nettavisen.Økonomi har tidligere fortalt at kampen stod mellom:

Sigrun Syverud (31), som vil gjøre klesleie til den nye samfunnsnormen. Annette Anfinnsen (47) som vil revolusjonere helsesektoren med roboter. Merete Nygaard (34) som vil digitalisere juridisk kontraktsarbeid.

Nå har fasiten kommer og det er Sigrun Syverud som stakk av med seieren.

- Det har ikke helt gått opp for meg ennå. Det er utrolig gøy. Fjong er et stort team-arbeid, så jeg deler denne prisen med de gode rollemodellene i vår bedrift, sier Syverud om prisen.

Les også

Tiril (22) vant kåringen som verdens råeste finanskvinne

Klesleie på nett

Nettavisen.Økonomi snakket med den spente vinneren dagene før kåringen.

– Det er superstas å være nominert til denne prisen. Det er få kvinnelige gründere. Så jeg synes det er viktig og bra at Innovasjon Norge har en har en slik pris for å vise at de er noen kvinnelige gründere der ute, sa Syverud da.

Selskapet Fjong ble stiftet i oktober 2016, og gründerne hadde den forurensende klesindustrien i bakhodet. I snitt har nordmenn nærmere 360 plagg hver i skapet.

Det er nettopp dette selskapet til Syverun vil gjøre noe med. Den digitale plattformen gjør det mulig å både leie ut og leie klær på nett. Plaggene hente og leveres på dørstokken.

Les også

Christine Spiten (28) selger undervannsdroner til hele verden

To norgesrekorder

Fjong har nærmere 40.000 brukere, og skal ha satt norgesrekord i folkefinansiering da de både hentet inn åtte millioner kroner fra 200 investorer i 2018. I tillegg er hele 83 prosent av investorene kvinner.

Syverud forteller at hun lenge gikk med en gründerdrøm i magen, men at det hele føltes litt uoppnåelig.

– Jeg var heldig som fikk støtte fra arbeidsgiver, som pushet meg til å kaste meg ut i det. Hvis man ikke har det, så er det viktig å ha andre kvinnelige gründere som man kan se opp til. Nå kan jeg inspirere andre, og det er gøy å få være med på, sa hun til Nettavisen.Økonomi før det ble kjent at hun vant.

Har du forslag til kvinner i vinden? Tips Nettavisen.Økonomi her:

okonomi.redaksjon@nettavisen.no

Les også

Slo 760 søkere - her er Frida Nilsens beste jobbtips

Kommentarer til denne saken