NEW YORK (Nettavisen): Det sier advokaten Duncan Levin, som representerer Jennifer Weisselberg, som nå har havnet midt oppe i en intrikat Trump-etterforskning.

Hun er nemlig tidligere svigerdatter til Allen Weisselberg, som er finansdirektør i Trump Organization.

Les også: Biden: Cuomo bør gå av om anklagene mot ham blir bevist

Etterforsker Trump og Trump Organization

Både Donald Trump og Trump Organization er for tiden under etterforskning av statsadvokat Cyrus Vance Jr. på Manhattan i New York.

Vance fikk nylig overlevert Trumps skattepapirer, som inkluderer selvangivelser, samarbeidsavtaler og andre dokumenter, for årene 2011 til 2019, etter at Trump og hans advokater hadde forsøkt å stanse utleveringen i 17 måneder.

Les mer: Slik girer de opp i jakten på å felle Trump

Det statsadvokat Cyrus Vance nå prøver å komme til bunns i, er om Trump og Trump Organization opererte med to sett med bøker; et sett som tegnet et rosenrødt økonomisk bilde for å oppnå gunstige lånevilkår, et annet fylt med dystre data for å slippe unna med mindre i skatt, skriver Insider.

The New York Times har tidligere skrevet at anklagene mot Trump foreløpig er uklare, men at rettsdokumenter tyder på at han etterforskes for skatte- og forsikringskriminalitet.

Les også: Trump oppfordrer støttespillerne til å vaksinere seg

Vance skal ifølge avisen være spesielt opptatt av å fastslå om Trump har oppgitt en lavere verdi på sine eiendommer for å oppnå lavere skatt. Trump Organization kan samtidig ha oppgitt en høyere verdi på eiendommene til banker for å få bedre lånevilkår.

Jennifer Weisselberg blir brukt som pressmiddel

Sentralt i denne etterforskningen er Allen Weisselberg, som i flere tiår har vært finansdirektør i The Trump Organization og regnskapsfører for Trump-familien.

Nå jobber etterforskerne med å få Allen Weisselberg til å samarbeide, og det er her hans tidligere svigerdatter, Jennifer Weisselberg, kommer inn i bildet.

Les også: Ønsker ikke at Trump skal etterforskes - av én helt klar grunn

Jennifer skilte seg fra Allen Weisselberg's sønn Barry i 2018, men etter at de to hadde giftet seg i 2004 skal de ha fått en helt spesiell presang.

Se foto av Donald Trump, Melania Trump, Jennifer Weisselberg og Barry Weisselberg her:


Jennifer og Barry skal nemlig ha fått en leilighet på Manhattan med utsikt over Central Park i gave fra Trump. Men ifølge Bloomberg skal Barry ha la være å betale skatt for den ved å kategorisere den feilaktig i skattepapirene.

Denne leiligheten, i tillegg til flere andre økonomiske bindinger mellom Weisselberg og Trump-familien, skal angivelig være informasjon som etterforskerne nå vil bruke for å få Allen Weisselberg til å samarbeide med dem.

Og nå har altså etterforskerne vært i kontakt med Jennifer, som sier hun vil samarbeide med etterforskerne.

Les også: Hillary Clinton kommer med sjokkerende Trump-påstand

- Vil si sannheten

- Jennifer Weisselberg har forpliktet seg til å si sannheten, uansett hvor vanskelig det måtte være.

- Hun vil fortsette å samarbeide fullt ut med de forskjellige byråene som etterforsker hennes ektemanns familie, og de svært mektige interessene de representerer, sier advokaten hennes Duncan Levin i en uttalelse til Insider.

- Jennifer nekter å bli tvunget til å forholde seg taus lenger overfor de som konspirerer for å hindre henne i å dele det hun har lært de siste 25 årene, legger advokaten til.

Og at Jennifer Weisselberg kan snakke åpent ut som Trump, beviste hun nylig da hun lot seg intervjue av The New Yorker.

I intervjuet dro Jennifer frem en hendelse fra før oktober 2004, da hun møtte på Trump under en sørgesamling hjemme hos Allen Weissenberg i forbindelse med hans mors bortgang.

Der gjorde Trump både narr av boligen til sin finansdirektør og viste frem noen svært pikante nakenbilder, skal vi tro Jennifer Weisselberg.

- Trump Organization, de eier deg!

Jennifer Weisselberg og hennes daværende ektemann skal for noen å siden ha fått en leilighet av Trump som de kunne bo i gratis i i syv år etter at de to ble gift. Leiligheten lå midt på Manhattan med utsikt over Central Park.

Da Jennifer skilte seg fra sin ektemann i 2018, oppga han at leiligheten var eid av selskapet. Hvis denne gaven ikke ble oppført riktig på skattepapirene til Weisselberg, så kan etterforskerne nå bruke denne utelatelsen fra paret til å presse Allen Weisselberg til å samarbeide med dem, skriver The New Yorker.

Les også: CNN: - Det som har kommet fram de siste ukene vil overraske mange om forholdet mellom Donald og Melania Trump

Det var Bloomberg som først omtalte den ukjente avtalen og leiligheten, og skrev samtidig at den ble solgt for rundt to og en halv millioner dollar i 2016.

Det var først etter at denne saken sto på trykk, at statsadvokat Vance tok kontakt med Jennifer.

Til The New Yorker forteller Jennifer at når noen jobber for Trump Organization, så var «det bare en liten del av dine inntekter som ble rapportert inn».

- De betaler deg med leiligheter og andre ting, det er en kontroll taktikk så du ikke kan stikke av. De eier deg! Du blir nødt til å gjennomføre et hvilket som helst korrupt greie de ber deg om, sier hun til The New Yorker.

Les også: Donald Trump til angrep i nytt intervju: - Helt mentalt borte

«Liker Donald Trump meg i dag?»

Samtidig beskriver Jennifer sin svigerfaren som en som har blitt fanget av dette spillet, og som er blitt direkte trollbundet av Trump.

- Hele verdien av det han er, blir oppsummert med; «Liker Donald Trump meg i dag?» Det er hele livet hans. Han er som besatt. Han her mer følelser for og tilber ham er enn sin egen kone, sier Jennifer.

I det samme intervjuet blir Jennifer spurt om hun tror den tidligere svigerfaren Allen Weisselberg vil flippe over og samarbeide med etterforsker om han kommer under stort nok press.

- Jeg vet ikke. For Donald så er dette bare forretninger, men for Allan så er det et kjærlighetsforhold, sier Jennifer.

- Trump med flere nakne kvinner på et yacht

Hun har også fortalt The New Yorker om sitt første møte med Donald Trump. Det fant sted i Allen Weisselberg’s bolig i Wantagh på Long Island før oktober 2004. Anledningen var slutten på Shiva, en ukelang sorgperiode i jødedommen, som var kommet i stand i forbindelse med bortgangen av Allens mor.

Der skal Trump ha ankommet huset i en limousin, og angivelig ha ropt ut:

- Er dette stedet hvor min finansdirektør bor? Det er direkte pinlig!

Deretter skal Trump ha vist Jennifer og flere av de andre på stedet nakenbilder av flere nakne kvinner som var sammen med Trump om bord på en yacht.

- Og etter dette så la han plutselig an på meg, sier Jennifer.

Hun forteller også at svigerfaren Allan, i stedet for å bli fornærmet på hennes vegne, støttet opp om sin sjef.

- Han sto ikke opp for meg! sier Jennifer til New Yorker.

Ifølge The New Yorker vil verken Trump Organization eller advokaten til Allan Weisselberg, Mary Mulligan, kommentere noen av disse opplysningene.

- Trenger et vitne på innsiden

Insider skriver at statsadvokat Cyrus Vance nå er i sluttfasen av sin etterforskning av Trump, og at den trolig vil bli ferdigstilt i løpet av året, trolig også for han har planer om å gå av i slutten av 2021.

- Jeg er helt sikker på at han presser på for å få en avgjørelse om hvorvidt noen skal tiltales, hvem som skal tiltales og hva de skal tiltales for, i løpet av sluten av dette året, sier advokaten Daniel R. Alonso, som tidligere har jobbet under Vance, til Insider.

The New Yorker skriver at flere juseksperter tror det blir vanskelig å overbevise en jury om at Donald Trump bevisst deltok i bedrageri, med mindre de har får et vitne på innsiden som Allen Weisselberg til å stille opp for aktoratet i vitneboksen.

Les også: Ønsker ikke at Trump skal etterforskes - av én helt klar grunn