*Nettavisen* Økonomi.

Hun tilbyr landets beste reiseforsikring

Foto: (Frende.)

Er du opptatt av vilkår i tillegg til pris bør du sjekke reiseforsikringen Birgitte Sørheim tilbyr.

07.06.12 21:32

Årets sommerferie nærmer seg med stormskritt og for de som skal tegne ny reiseforsikring gir Finansportalen en grundig sammenligning av både pris og vilkår for åtte norske forsikringsselskap.

(de viktigste aktørene er med i Finansportalens Reiseforsikringskalkulator, med unntak av Gjensidige og DNB)

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK!

Som tabellen nederst i artikkelen viser er det Nemi forsikring som tilbyr lavest pris for en vanlig familieforsikring. For 1.205 kroner er hele familien forsikret i et helt år. Nemi scorer også bra på vurdering av vilkårene. På åtte punkter har Nemis reiseforsikring bedre vilkår enn det Finansportalen har definert som standardvilkår (normvilkår). Ingen av vilkårene til Nemi er dårligere enn Finansportalens standardvilkår (vilkår norske forbrukere kan og bør forvente av en god reiseforsikring. Les mer om Finansportalens krav til standardvilkår her).

Aberet med Nemi er at selskapet ikke tilbyr reiseforsikring som enkeltprodukt. Du må kjøpe andre produkter i tillegg for å få lov til å tegne reiseforsikring.

Små prisforskjeller
Som tabellen viser er det relativt små prisforskjeller mellom de åtte tilbyderne. Det dyreste tilbudet for en familiereiseforsikring finner vi hos Europeiske. Prisen på 1.680 kroner er 475 kroner dyrere enn Nemis tilbud - eller under hundrelappen per person dersom familien teller fem medlemmer.

Ifølge Finansportalen er forsikringsvilkårene til Europeiske og Nemi identiske. Åtte vilkår ligger over Finansportalens standardvilkår.

Best på vilkår
De to selskapene med de beste forsikringsvilkårene er Tryg og Frende. Begge tilbyr en deknig som på ti områder er bedre enn standardvilkårene. Og på ingen punkter tilbyr de vilkår som er dårligere.

Prisen hos Tryg er 1.678 kroner for å forsikre familien ett år. Frende tar 1.584 kroner og er med det 94 kroner billigere enn Tryg. Sammenignet med prisvinner Nemi er produktet til Frende 379 kroner dyrere.

Skal vi tro merkevaresjef hos Frende Birgitte Sørheim bør ikke noen få hundrelapper spille noen rolle når man skal tegne reiseforsikring.

- Når uhellet er ute og du ligger i grøfta langs en thailandsk landevei er det for sent å angre på at man valgte en for billig reiseforsikring.. Gode vilkår er etter min mening det som bør telle mest i valg av ikke bare reiseforsikring, men også andre typer forsikringer, sier Sørheim til NA24.

Før du velger reiseforsikring
Helårs eller tidsavgrenset? Nødvendig eller ikke? Det er mange valg du må ta før du velger riktig reiseforsikring.

Finansportalen har laget en guide som forklarer og gir råd om de viktigste punktene du bør gå gjennom før du kjøper en reiseforsikring. Guiden finner du her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag