Hvem har best DVD-utleie på nett?

Foto: (Nordisk Film)

Er du lei av å traske ned til videosjappa hver gang du vil se en film, kan du nå leie DVD-en på internett. Men hvilket selskap skal du velge? Stadig flere tilbyr sine tjenester, men prisforskjellene er enorme. Her er vår test av nettleieselskapene.

26.04.04 10:38

Det dukker stadig opp flere nettvideobutikker som lar deg leie så mange DVD-filmer du ønsker i løpet av en måned for en fast abonnementspris. TV 2 Nettavisen har testet disse.

Felles for alle butikkene er at prisen dekker porto til og fra nett-tjenesten (det vil si at du bare putter filmen i postkassen når du har sett den, og får nye tilbake), samt at alt gjennomføres kun på nett.

I vår test var det liten forskjell i hvor raske butikkene var med å sende ut filmer, samt hvilke filmer man fikk tilsendt. Den store forskjellen var pris og utvalg.

Brafilm.com:

Brafilm har tre forskjellige medlemsskap. Økonomi koster 159 kroner i måneden og lar deg ha en og en film hjemme, for "Standard" koster det 279 kroner og da kan du ha tre filmer hjemme. Brafilm Plus koster hele 399 kroner, men da kan du til gjengjeld ha fem filmer hjemme. Du velger selv hvor mange filmer du vil sende tilbake.

Utvalg: Godt utvalg med en del sære titler, men minus for at de deler opp seriebokser og kaller det "en og en film". Er godt oppdatert på nyheter.

Presentasjon: Skriver noe om filmene og har et slags rating-system som er tidvis godt gjennomført.

Konklusjon: Dyrest i testen, men har gode presentasjoner og den eneste med et slags ratingsystem.

Filmleie.no:

Filmleie koster 199 kroner i måneden og lar deg ha tre filmer hjemme til en hver tid. Hos filmleie må du sende inn to filmer for å få to nye.

Utvalg: Deler også opp tv-serier, men har mange filmer du kan velge blant. En del nyheter, men litt mindre av den "sære" sorten.

Presentasjon: Grei presentasjon av alle filmene med noe tekst, mangler aldersgrense på en del.

Konklusjon: Billigst av alle, men sliter litt med presentasjonen. Minus for oppdeling av TV-serier.

Film24.no

Hos film24 er det tre medlemsskap. For to filmer hjemme er det 199 kroner i måneden, tre filmer koster 229 kroner og fire filmer 279 kroner. Her må du også sende to tilbake. Lar deg også leie X-box-spill.

Utvalg: Deler ikke opp tv-serier og har et godt utvalg av filmer. Har alle nyheter og en del spesielle ting. Tilbyr også "erotiske" filmer.

Presentasjon: God presentasjon av alle filmene. Liker du en skuespiller i en film kan du se alle filmene denne har spilt i.

Konklusjon: Litt dyrere enn Filmleie, men må du virkelig ha mer enn to filmer på en gang? Lar deg leie hele TV-seriebokser, og vinner dermed testen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag