Hvem kan levere forhåndsutfylt?

Ordningen med forhåndsutfylt selvangivelse ble tatt i bruk fra og med inntektsåret 1998. Alle lønnstakere og pensjonister kan nå levere en forhåndsutfylt selvangivelse.

- Etter at ordningen ble innført, får alle lønnstakere og pensjonister en forhåndsutfylt selvangivelse i posten. Det er i dag bare næringsdrivende som mottar de «gamle» selvangivelsene, sier informasjonsdirektør i skattedirektoratet, Lise Halvorsen.

Det er viktig å merke seg at den forhåndsutfylte selvangivelsen ikke er ferdig. Skatteyterne må selv kontrollere at opplysningene er korrekte og føye til det som mangler, påpeker Halvorsen.

Fullstendig selvangivelse
Fullstendig selvangivelse fylles ut av skatteytere med næringsinntekt og enkelte andre skatteytere. I den fullstendige selvangivelsen må man selv gi opplysninger om inntekt, formue, gjeld og fradrag.

Det eneste som skiller mellom skattebetalerne, er måten de velger å levere inn selvangivelsen på. De aller fleste kan levere selvangivelsen over telefon eller internett, mens noen fortsatt må sende selvangivelsen i posten til likningskontoret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag