*Nettavisen* Økonomi.

Hydro: - Helt etter boka

Norsk Hydro, oljedepartementet og saksordfører Ingmar Ljones (KrF) er rørende enige om at det er helt nødvendig å åpne pengesekken før Stortinget behandler store utbyggingsprosjekter på sokkelen.

19.03.04 06:54

Norsk Hydro hevder det er helt nødvendig å tildele kontrakter før stortingsbehandlingen for å holde den stramme tidsplanen. Den første gassen fra Ormen Lange-feltet skal etter planen nå gasskjøperne i Storbritannia i 2007.

- Det er blant annet nødvendig å bestille stål og sikre kapasitet på fartøysiden. Dette må planlegges flere år fram i tid fordi vi legger beslag på en så stor del av den tilgjengelige kapasiteten, sier informasjonssjef Vegar Stokset i Hydro til TV 2 Nettavisen.

Stokset forsikrer at det kun er de mest tidskritiske kontraktene som foreløpig er tildelt.

- Hovedbolken kommer seinere, forklarer han.

Ingen dokumentasjon
Oljeselskapene må be olje- og energidepartementet om lov når de tildeler kontrakter før Stortinget har godkjent utbyggingssøknaden. Ifølge ekspedisjonssjef Ole Anders Lindseth ber ikke departementet om noen form for dokumentasjon.

- Det må være en fornuftig begrunnelse, understreker han.

Lindseth er ikke enig i at Stortinget utsettes for et utilbørlig press.

- Dette gjør selskapene helt og holdent på egen risiko, spillereglene er krystallklare, sier han.

Ingen innvendinger
Heller ikke Ingmar Ljones (KrF), som er saksordfører for stortingsbehandlingen av Ormen Lange, har noen innsigelser mot at oljeselskapene og staten allerede har brukt store summer.

- Dette kan ikke presse Stortinget i den ene eller andre retningen. Det vil stå penger på spill uansett hva Stortinget ville lande på. Hydro ville ha forsømt seg om de ikke var klare til å starte så snart stortingsvedtaket er tatt til følge, mener han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag