Hydro-baby verdt 13 milliarder

Verdien av Hydros gjødselsvirksomhet, som skal børsnoteres senere denne måneden, er anslått til mellom 11,5 og 13,1 milliarder kroner. Aksjefolket er mektig skuffet.

09.03.04 10:35

Investorene reagerte med skuffelse da Hydro presenterte sitt verdianslag på det nye gjødelselskapet Yara tirsdag morgen, og sendte Hydro-kursen kraftig ned. Financial Times anslo så seint som i går verdien på egenkapitalen i Yara til 14,8 milliarder.

Følg aksjekursutviklingen i Norsk Hydro her.

Hydro selger seg ned

Dagens Hydro-aksjonærer vil motta én Yara-aksje for hver aksje de eier i Hydro. Dette vil til sammen utgjøre 80 prosent av aksjekapitalen i det nye gjødselselskapet. Hydro beholder selv de siste 20 prosentene.

Hydro er nå igang med å forberede et salg av disse aksjene. Mellom 10 og 20 prosent av aksjekapitalen i Yara vil bli solgt i forbindelse med børsnoteringen.

Aksjekursen i nedsalget ventes å havne mellom 36 og 41 kroner. Det er mellom fem og ti kroner lavere enn forhåndtipset Financial Times ga mandag.

Kursen innebærer at egenkapitalen i Yara, som blir navnet på den nye virksomheten, er verdt mellom 11,5 og 13,1 milliarder. Hydro kan med andre ord få tilført inntil 2,6 friske milliarder som følge av børsnoteringen.

Roadshow

Yara-sjef Thorleif Enger innleder tirsdag et omfattende roadshow for å markedsføre børsnoteringen i det internasjonale finansmiljøet. Et prospekt som beskriver Yaras virksomheter i detalj blir også offentliggjort i dag.

Tegningsperioden for aksjene som legges ut for salg, innledes 11. mars og går ut 24. mars klokka 16. Dagen etter debuterer Yara på børs.

Yara blir et av verdens ledende gjødelselskaper. I fjor endte omsetningen på 38,3 milliarder kroner, hvorav størsteparten skrev seg fra salg av mineralgjødsel og ammoniakkhandel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag